27 Haziran 2011 Pazartesi

Cristian Riveros

Cristian Riveros 


Blogun ilk yazısı Cristian Riveros' a nasip oldu. Yaklaşık 3 saattir her platformda, gözümün gördüğü her yerde araştırdım. Futbolu bilen, Premier Ligi takip eden dostlara sordum. Dünya kupasını izleyenlerle konuştum. Onların anlattıklarıyla bir değerlendirme yazısı yazmaya karar verdim ve şimdi de yazıyorum.

Kimdir Riveros?

16 Ekim 1982 Salvidar Paraguay doğumlu. Futbola Colon de J.A Salvidar' da başlamış. Sırasıyla Tacuary, San Lorenzo, Tacuary, Libertad takımlarında forma giydikten sonra Meksika' nın ünlü takımı Cruz Azul' a transfer oldu. Cruz Azul' da 111 maçta forma giydikten sonra İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland' a transfer oldu. Güncel piyasa değeri yaklaşık 3 milyon Euro civarında. 

Riveros' un asıl mevkii Ön Libero. Bunun yanında forvet arkası ve sol açıkta da oynayabiliyor. İzlediğim kadarıyla orta sahada çok yönlü görevlendirme şansına sahibiz. Hırslı ve mücadeleci bir yapısı var. Kolay kolay mücadele bırakmayan, tuttuğunu koparmaya çalışan bir izlenim edindim. Ayrıca dinlediklerim de bu yönde. 

Bu yıl İngiltere' de 654 dk. oynamış ve 14 maçta 1 gol atmış. 14 maçın 7 sinde sonradan oyundan girmiş, 3 ünde 90 dakikayı tamamlamadan oyundan çıkmış. 

Milli takım kariyeri ise oldukça parlak. 58 kez Paraguay Milli Takımının formasını giymiş ve 12 kez fileleri havalandırmış. Milli takımda Santana ile birlikte orta sahanın ortasında oynuyor. Dünya kupası elemelerin de 18 maçın 17 sinde 90 dakika milli formayı terleten Riveros, Dünya kupasında bütün maçlarda 90 dakika oynamış.

http://www.transfermarkt.com.tr sitesinin Piyasa Değer Gelişim anagramına göre şu anki piyasa değer 7 milyon TL civarında.


Bu yıl fazla forma şansı bulamamasının nedeni ise Sunderland' in oyun yapısına uygun olmayışı gibi görünüyor. Sunderland Menajeri Steve Bruce'dan Riveros' un fazla şans bulamamasını Premier League takip eden dostlarım kendi mevkiisinde ki oyuncuların kalitesine bağlıyor ki Riveros' un o mevkii de ki rakibi Lee Cattermole idi. Her ne kadar bu sene bekleneni verememiş olsada Steve Bruce onu çoğu maçta ilk 11 de düşünmüş. Dolayısıyla Riveros fazla forma şansı bulamamış.

Goal.com sitesinden oyuncu özelliklerini gösterir bir şablon.



Kayserispor için avantajları neler?

Bir kere milli takımda ki partneri Jonathan Santana' nın yanına geliyor. Bu da demektir ki aynı dili konuştuğu biri ile top koşturacak. Sanırım bu yabancı oyuncuların " Ben istedim bir göz, Allah verdi ela göz. " dedikleri olaydır. Hatta  Copa America öncesi Santana ile birlikte yaptığı bir basın toplantısı var. 




İkincisi önünde oynayacak olan gençler potansiyeli olan ve Türkiye' de Milli Takımın bütün alt kademelerinde oynayan oyuncular. Hem öğrenmeye açlar, hem becerikliler. Bu da ona bu oyuncuları daha çok beslemek, oynatmak adına büyük bir istek verecektir. Bir de sakatlık probleminin bugüne kadar çok nadir görülmesi.

Peki ya dezavantajları; 

Her şeyden önce tanımıyoruz. 2010-2011 sezonunda kulübünde fazla forma şansı bulamadığı istatistikler de görünüyor. Bu yüzden kafamızda ki soru işaretleri bunlar. 

Cristian Riveros genç Kayserispor kadrosu için yerinde bir tecrübe. Uluslararası bir adı var ve kim ne derse desin şu anda Paraguay Milli Takımının Copa America kadrosunda. Orta sahanın yükünü çekecek iki oyuncunun da kampın bir bölümüne katılamayacak olması elbette bizim için biraz sorun. Biz Paraguay' ın biran önce elenmesinden yanayız o yüzden.

Kayserispor' a hayırlı olsun. Dilerim Selim Teber' in yerini doldurur ve Ziani' ye alternatif olabilir. Tabii alınma amacı oysa...

2 yorum:

  1. @tayfun

    Blog'un hayırlı olsun ama şu tema işine bi el at.:D

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler @tayfun. Blog işinden çok iyi anlamayan birinden daha iyisini beklemek hata olurdu. Bir bilene danışıcaz artık : )

    YanıtlaSil

Yorum sizin...