10 Temmuz 2011 Pazar

Sezon Öncesi Değerlendirme II

Bu sene en güçlü olacağımız bölge Orta sahamız olacak muhtemelen. Gidenler; Ali Bilgin, Andre Moritz, Karim Ziani ve Selim Teber. Gelenler ise; Okay Yokuşlu, Sefa Yılmaz, Cristian Riveros ve Engin Bekdemir.




Okay Yokuşlu üç, üç buçuk yıldır takip ettiğim, her adımını izlediğim ya da izlettiğim, Altay' da profesyonel olduğundan beri yayınlanan her maçını izlediğim ve izlerken hep daha bi hayran kaldığım, en kötü oyununda bile benim saygımı ve sevgimi kazanan bir oyuncu. Onu daha önce bir değerlendirme yazısı yazarak anlatmıştım size. Benim için o kadar değerli. En çok ona güveniyor ve en çok ondan bu takımı sahiplenmesini bekliyorum. 

Engin Bekdemir 9 yaşında PSV altyapısına girmiş, oradan Porto gibi bir takıma gitmiş ve bugün Kayserispor' un oyuncusu. Bir çok takımın en büyük gözdelerinden biriydi ve bugün bizim oyuncumuz. İnanılmaz paslar atıp oyunu çok güzel okuyan, ayakları ile değil beyni ile maçı yönlendiren bir oyuncu. Çoğu taraftarımız Ziani' nin gidişini tuhaf karşılayıp üzüldü ama açıkcası sevinenlerden birisiyim. Engin' i kazanmak daha kolay ve daha hızlı olacak. Engin ve Okay Kayserispor' un geleceği ve bu camia, bu taraftar, ben bu iki isimden çok ama çok şey bekliyorum.

Sefa Yılmaz adını Dusiburg' da oynadığı oyunla duyduk. Geçtiğimiz sezonda, bu sezonda Eskişehirspor' un transfer listesinin en üst sıralarındaydı. Ama o da bugün Kayserispor' un oyuncusu. Sefa için Cangele tipinde bir oyuncu demek mümkün. Sert şutlar atan, kıvrak, zeki, oyunun kaderini değiştirebilecek özelliklere sahip; klasik bi hücum oyuncusu. O geldi diye içim biraz daha rahat. Kimin yerine geldi? Mehmet Eren Boyraz' ın. Aralarında ki fark ise; Mehmet hızlı ve akıcı bir oyun oynuyordu ama ne yazık ki pas atma ve orta yapma gibi durumlarda sıkıntı yaşıyorduk. Sefa' yı bilenler, tanıyanlar, araştıranlar bu özelliklerinin de tamam olduğu ve Mehmet' i aramayacağımızı söylediler.

Gelelim Cristian Riveros' a. Onu da bir değerlendirme yazısı ile anlattık geçtiğimiz günlerde. Fazla detaya girmeden; İyi bir kesici, defansif manada pek sıkıntısı olmayan, Santana ile birlikte iyi uyum sergileyeceğini düşündüğümüz bir isim. Dilerim mahçup etmez.

Forvet hattımızdan giden oyuncumuz yok. Gelenler Gökhan Ünal, Nadir Çiftçi ve Cem Sultan. 


Gökhan Ünal' ı anlatmaya gerek yok. Bizdeyken kraldı, gitti geldi yine kral olacak. Ona güveniyoruz. O da bu güveni boşa çıkarmayacak kalitede bir oyuncu. 

Nadir Çiftçi 15 yaşında Den Haag' dan Portsmouth' a transfer olarak adını duyurdu. Güçlü fiziği ile ileri uçta çok can yakacak özelliklere sahip. İleri uçta her yerde görev yapabiliyor. U-19 milli takımında izlerken gördük ki forvetin sağında da, solunda da ve merkezinde de oynayabiliyor. Sağlam ve bastığı yerden ses getirir özellikte. 

Cem Sultan ise Gs alt yapısının yetiştirdiği değerlerden biri. Onu değerlendiremediler o takımda ama Kayserispor' da çok değerli olacak ve eminim ki hakettiği yerlere gelecek. Cem Sultan eski Bjk' li Oktay Derelioğlu tarzında. Bir kaç maçını izledim. Oldukça beğendim. Gökhan Ünal' ın ekürisi olacağına eminim. 

Önümüzde Uefa Avrupa Ligi şansı var. Eğer bu olursa bu transferler yeterli olmayabilir. Oyun kabiliyetlerine güvenimiz sonsuz ama tecrübe eksikliği bizi üzebilir. Sezon öncesi gelen oyuncuların değerlendirmesi bu şekilde. Allah gönlümüze göre versin. Ben şahsen bu takımdan çok şey bekliyorum.

Muratt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...