2 Temmuz 2011 Cumartesi

Kayseri Spor Medyası II




Daha dün akşam yayınladım aslında benzeri bir yazıyı ama baktım olmuyor. Yüksel Yıkılmaz' ın sahibi olduğu Kayseri Tempo Gazetesi kaynaklı bir haber bugün spor portallarında yayınlanıyor. www.internetspor.com sitesinde bir haber Kayserispor' da Logo Fiyaskosu  başlığıyla atılmış. Aynı sitede yine Yüksel Yıkılmaz' a ait Şaşkınsınız Vesselam isimli bir de köşe yazısı var.

Aslında haklılık payı var. Bu eleştirmemiz gereken 3-4 konudan biri ve de çok ciddi ama sormak istiyorum Yüksel Yıkılmaz' a. Siz hangi takımın taraftarısınız, hangi kulübün savunucusunuz? Kayserispor taraftarıysanız başımız üzerine ama siz açık ve net Gs taraftarı olduğunuzu her platformda söylemiyor musunuz? Lig maçlarından sonra Gs değerlendirmesi yapmıyor musunuz? Yenilgilerinde yerin dibine girip, galibiyetlerinde havalara uçmuyor musunuz?

Kayserispor' un logosu sizi NE İLGİLENDİRİR, sizi NE IRGALAR? Gidin taraftarı olduğunuz, bulunduğunuz her ortamda arkasına sığındığınız Gs' nin logosunu eleştirin, renkleri ile uğraşın. Siz neden Kayserispor' un üzerinden bişeyler kazanma derdinde ve çabasındasınız?


Siz söyledin diye o logo değişecek mi? O tarih düzeltilecek mi? Sırf siz söylediniz diye hep öyle kalsın istiyorum. Çünkü sizin haddiniz de değil, ilgi alanınız da değil Kayserispor. Gidin Gs ile ilgili yazınızı yazın, eleştirinizi yapın, sevinçlerinizi yaşayın. Yoksa siz ve sizin gibilerle olan mücadeleme devam edeceğim.

Kayserispor yönetimi ve sayın Hurma' da artık bu konulara bir netlik kazandırmalı. Bu tarz şahıslara bu fırsatları tanımamalı. Bunların amacı 10 sene önceki Kayserispor' u yeniden canlandırmak, o günleri yeniden yaşamak. Uyanık olun Kayserispor camiası. Bu tarz şahıslara pabuç bırakmayın...

Muratt

Le Trio Joubran

Filistinli 3 kardeş Le Trio Joubran grubunun üyeleri. Samir, Adnan ve Wissam JOUBRAN kardeşler. Ud üstadı her üçü de. İnanılmaz şeyler yapıyorlar çaldıkları enstrümanla. Sanki vücutlarından bir parçayı kullanıyorlar. Vurdukları her nota size bir şeyler anlatıyor gibi. Ve hatta GİBİSİ fazla resmen anlatıyor. Onları dinlerken gözlerimi kapayıp bambaşka yerlere gitmekten kendimi alamıyorum. 




Filistin' li olmalarından dolayı geri planda bir hikaye ya da acı ve göz yaşı aramanıza gerek yok zira kendileri Fransa' da yaşamlarını sürdürüyorlar.Geçmişle ilgili hayatlarında ki en önemli özellik Udi bir aileden geliyor olmaları. Yaklaşık 4 kuşaktır Ud yapıyor ve satıyorlar. Bunun dışında arkalarında çok fazla şeyleri yok. En büyük özellikleri Ud' un teline vurduklarında çıkardıkları MUHTEŞEM nağmeleri.




Müzik hayatlarının ilk evrelerinde sadece Ud kullanmış üç kardeş. Daha sonra perküsyon da kullanmaya başlamışlar. İkinci albümlerinde Yousef Hbeisch eşlik etmiş kardeşlere. Ortaya çıkardıkları en güzel eserlerin başında da Yousef Hbeisch' in eşlik ettiği Masar isimli parça geliyor sanırım.

Osmanlı Sultanlarına karşı bir sempatileri olduğunu duymuştum. Zira kardeşlerden birinin ( Wissam ) Ud' unda Osmanlı Tuğrası var ve kendi özel yapımları. Sanırım babalarından kalma. Zira babasına ait 1985 yapımı bir tuğralı ud ile Wissam' ın kendsine ait 1999 yapımı 2 tuğralı udu var.

Fotoğrafı Büyütmek İçin Tıklayınız




Uzun lafın kısası bu futbolsuz tatil gününde bu üçlüyü irdelemek, biraz olsun sizlerin müzik zevkine katkıda bulunmak amacıyla paylaştım bu yazıyı. Sizlere Haifa Konserinde çaldıkları Tanasim III - Hawana isimli muhteşem parçayla Hoşçakalın diyorum. İyi seyirler, iyi okumalar...