14 Ağustos 2012 Salı

Geçmiş Gün Olur ki...


Cesare ve Paolo Maldini
İtalyan futbolunun iki değeri, iki en önemli ismi.

Ve Troisi Juventus' ta.


Gitti. Hem de para kazandırarak. Geldiği günden beri sadece 2010-2011 sezonunun ilk 5 haftasında gözüme hoş görünen, yine aynı dönemde oynadığı futbolu bir şeye benzettiğim Troisi , sezon biter bitmez kimseye haber vermeden kaçmıştı. Valla açıkcası nedenini hiç merak etmiyorum. Niye gitti diye kendime hiç sormadım ama gitti gideli kendime cevap olarak " iyi ki gitti " diyorum.

Neyse öğrenebildiğimiz kadar az biraz detay verelim. 20 gün kadar önce Troisi' nin menajerlik şirketi Juventus ile irtibata geçmiş. Muhtemeldir ki Troisi' nin bu sezon ki istatistikleri ile çaldılar Juve' nin kapısını. Sonrasında Juventus Kayserispor ile irtibat kuruyor. Bonservis pazarlıkları falan derken transfer dün itibariyle bitmiş. İyi bir menajerlik işi çıkartmış görünüyor Ertan Göksu. Transferin Kayserispor' a getirisi ise yine kesin olmayan bilgilerden öğrendiğimiz kadarıyla 500 Bin € civarında.

Juventus' un oyuncuyu kullanacağından değil de işte başka futbolcuların takasında kullanmak amaçlı transfer yaptığını gelen haberlerden öğrendik. İddialara göre Juventus Troisi' nin bonservisinin yarısını Atalanta'ya verecek ve Atalanta'dan da Manolo Gabbiadini'yi alacak. Ayrıca Gabbiadini yine kiralık olarak Atalanta' da kalacak. Troisi' nin ise faal olarak nerede kullanılacağı belli değil.