12 Nisan 2012 Perşembe

Komedi Dükkanı

Biraz yüreği olan, biraz cesareti olan ve biraz dürüst olan dünkü maçı oturur yorumlar. Ama şöyle biraz kendi penceresinden. Hakemi de, her iki takımı da. Bana Gökhan Değirmenci' nin etik olmadığından bahsediyor bazı fenerbahçeliler. Arkadaş insan sormaz mı size? Sizin kaleciniz poposu ile top durdurup, tribünlere el kol hareketi yaptığında etiklik sizin için bulunmamış bir element miydi? El insaf. 

Biri diyor ki " git kendi ayarında ki takımlarla oyna." Dün sizi oynadığı futbol ile 19 Mayıs' ın çimlerine gömen Kayserispor değildi de kimdi acep? Sizin gibi şike yapamadığımız, kimseyi SATIN ALAMADIĞIMIZ içindir düştüğümüz bu haller. Bakın kupa maçının istatistikleri;


Daha bunun üzerine konuşacak adam varsa AR DAMARININ çatladığından şüphem hiç kalmayacak. Bakın her zaman söyledim, bugün de söylüyorum. Türk futboluna kattığınız hiç bir şey yok. Birileri size büyük demiş, kendinizi BÜYÜTÜLMÜŞ olarak görmeye devam ediyorsunuz. Adınız ŞİKE ile birlikte anılıyor ve siz hala zeytinyağı misalisiniz. Oturun bir düşünün. Şu yukarıda ki istatistiklere bakıp biraz utanın. Sonra gidin Sivas ile ortaklık yapın, iki taraflı forma diktirin falan filan. 

Bizim için KUPADAN daha önemli şeyler vardır. Şeref gibi, Onur gibi. Çok şükür bir yöneticimiz ya da başkanımız, ya da futbolcumuz ŞİKE ile anılmadı, alıkonulmadı, tutuklu yargılanmadı. Tabii bu duygular size uzak...

Anadolu Ligi Kurulsun!


Aslında bu yazının temasını dün gece maçtan sonra yazmıştım.Ama baktım ki yazıda iki kelimeden biri şovmenlere ve şikecilere küfür içeriyor susmayı, sakinleşmeyi ve bugün yazmayı tercih ettim. Sustum çünkü öfkeyle kalkanın zararla oturduğunu bilecek kadar olgun olduğumu düşündüm. Şimdi işe farklı bir boyuttan ama herkesin bildiği bir pencereden bakacağım.

Dün malumunuzdur Ankara 19 Mayıs Stadyumunda ZTK Çeyrek Finalinde Kayserispor fenerbahçe ile karşılaştı. Elimizde Avrupa bileti için kalan son şans olan ZTK' yı sonuna kadar kovalamak, 2008' den sonra yine o kupayı müzemize taşımak istiyorduk ama bu kurulu düzende pek mümkün olmadığını gördük. Kayserispor açısından sorular maça girmeden başladı. Maç başlamadan önce kale arkasında bize ayrılan yerin neredeyse yarısının Fb' ye ayrıldığını görünce şok olduk. Ama bizim çocuklar onları oradan püskürttüler. Sonra hakem Yan(LI)kaya' nın şovu başladı sahada. Buna rağmen 43. dakika da golü bulduk. İlk yarıyı önde kapatıp, ikinci yarıya da golle başladık. Ama sevinç uzun sürmedi. Emir' in golüne müteakip Cristian golü buldu ve fark bire indi. Taa ki 90+3. dakikaya kadar. Furkan' a yapılan çok net faulu ÇALAMAYAN Özgür YAN(LI)KAYA, dönen topun gol olması ile birden kendini sanırım ruhen huzura erdirdi. 

Bu kadar kolay mı bir Anadolu takımını harcamak? Bu kadar kolay mı taraf seçip emeklerle oynamak, akıtılan teri gasp etmek. Nedir istenen, amaç nedir Allah Aşkına? Ne yani illa bu liglerden uzak mı duralım? Biz bu oyunda figuran isek eğer neden hala bize bu söylenmiyor? 

Kulüpten bu maç ile ilgili yapılan açıklamada geçen şu cümleye dikkat; " Futbolumuz için verilen ve verilmiş olan dostluk, kardeşlik, barış ve centilmenlik mesajları olduğu gibi yalandır. " Sanırım bu cümle her şeyi anlatıyor. Öncülüğünü biz yapalım, gerekirse Anadolu Ligi Kurulsun ama artık şu lanet olası düzenden kurtulalım..