28 Mart 2013 Perşembe

Balık Baştan Kokmuş!



Bir süre ara verdik. Aranın nedenini bir önceki yazıda dile getirdik. Dün gece aldığım bir haber bloga girilecek kadar değerli. Sizlerle paylaşayım istedim.

PTT 1. Lig'de bu hafta oynanacak olan Torku Konyaspor-Kartalspor maçına MHK tarafından hakem Yaşar Kemal Uğurlu atandı. Ancak dün akşam ve hatta gece sayılabilecek bir saatte yapılan açıklama ile Yaşar Kemal Uğurlu'nun maçtan çekildiği açıklandı. Açıklama tam olarak şu şekilde.

"PTT 1. Lig'de 31 Mart Pazar günü oynanacak Torku Konyaspor-Kartalspor karşılaşmasının Ankara Bölgesi Hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, uzun yıllardır Ankara'da ikamet etmesine rağmen; nüfüs kaydının Konya'da bulunması nedeniyle atandığı müsabakadan alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Merkez Hakem Kurulu"

Evet. Açıklamada belirtildiği üzere hakem arkadaşımız Ankara bölgesi hakemi, uzun yıllardır Ankara'da yaşıyor ancak nüfusu Konya'da ve bu yüzden bu maçtan el çektiriliyor. Gelelim bizi ilgilendiren kısma.

Milli aradan önce oynadığımız maçın hakemi Mete Kalkavan İstanbul'lu, İstanbul bölgesi hakemi ve İstanbul'da ikamet ediyor. Buna rağmen MHK tarafından Kayserispor -Gs maçına atandı ve hiç bir şey olmamış gibi karşılaşmayı yönetmesi izlendi.

Maçta neler mi oldu? Bobo kırmızı gördü, Selçuk İnan atılması gereken iki pozisyonda es geçildi vs vs. Ama balık baştan koktuğu için kimse bu konuyu bu kadar irdelemedi. Üstüne ek olarak PFDK'nın kararıyla Bobo 2 hafta, İstanbul Bölgesi hakeminin raporuylada Recep Mamur 45 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Şimdi kimsenin aklına gelmeyen soruyu soralım. Yıllardır Ankara'da ikamet eden, Ankara bölgesi hakemi olan ancak nüfusu Konya'da diye maçtan çekilen hakemin çekilmesi mi yanlış yoksa İstanbul'lu olan, İstanbul'da yaşayan ve İstanbul bölgesi hakemliği yapan Mete Kalkavan'ın Kayserispor - Gs maçına atanması mı? Haydi buyrun burdan beraber yakalım...