30 Eylül 2012 Pazar

Yenildik.

Geçmiş olsun. Maçta değerlendirecek pek bir şey yok. Biz girdik atamadık, Gençlerbirliği bulduğu her pozisyonu değerlendirdi. Sadece canımı sıkan nokta sezon başından beri bize verilmeyen %100 3-4 penaltı pozisyonu varken, rakiplerimizin ceza sahası içinde başına gelen her pozisyon penaltı ile sonuçlanıyor... Buna bir son verilsin yeter...

Zor Deplasman


Dikkat etmeliyiz. Çok zor bir deplasmana çıkıyoruz. Bizim oyun yapımıza ve sistemimize benzer bir oyun anlayışı ile sahaya diziliyor Gençler. Hücumu düşünen kaliteli ayaklara sahipler. Oyunu geriden kurup, pas yaparak rakip sahaya yerleşmeyi hesap ediyorlar. İlk 5 maçta 3 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetleri var. Tosiç, Lekiç ve Jimmy Durmaz bu seneki kaliteli transferleri. 

Takımda devam eden Hurşut ve Ermin Zec yine başımıza bela olabilir. Hasan Ali' nin karşısında perişan olduğu Hurşut Malik ya da Erdal' ın karşısında elini kolunu sallayarak ceza sahasına inebilir. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Lekiç gibi hava toplarında kusursuz olan bir forvetleri var. Sezon başından bu yana attıkları gollerin %70' ini yan top-duran toptan bulmuşlar. Eskişehir maçında attıkları iki gol de duran top ve yan toptan. Eren' in ve Zurab' ın çok dikkatli olması gerek. Dikkatli olabilmesi açısından da Zurab' ın oynaması bugün için şart. Salih' in cezalı olduğunu not edelim. Geçen hafta sahaya sürülen Apo-Salih ve Rivo üçlüsünü bugün sahada göremeyeceğiz. O zaman benzer bir kurgu için ve orta alan baskısı için buraya Umut Sözen ya da Okay ikilisinden biri düşünülebilir.

Ben Ömer Bayram' ın yine ikinci yarı oyuna alınmasından tarafım. Biseswar ile oyuna başlayabiliriz. Cleyton yine yedek bekleyip oyunun gidişine göre dahil edilmeli takıma. Engin ihtimalini hep yedekte tutmaktan yanayım. Aslında Okay/Umut ikilisine alternatif Engin' de düşünülebilir. Klasik forvet arkası oyuncularından farklı olarak Engin pres yapabilen özellikte bir futbolcu. Gel gelelim bizim düşündüklerimiz yine yerini bulmayacak ve maça Ömer, Cleyton ile başlayacak hoca...

Gençlerbirliği istikrarı yakalayan bir futbol oynuyor. Kadrosunda çok fazla değişiklik yapmıyor Fuat Hoca... Örneğin 5 haftada defans bloğunda tek değişikliği Aykut yerine Mehmet Sedef ile yapmış. O da Aykut' un Akhisar maçında kırmızı kart görmesinden kaynaklı... Takımın istatistiki verilerinde Tosic ve Hurşut hep en başı çekiyor. Tosic' in özellikle oyun başlangıçlarında aktif rol aldığını görüyoruz. Bu da Fuat hocanın oyunu arkadan kurmaya çalıştığının en açık göstergesi. Orta alanda Azofeifa ve Ermin Zec birlikte rol alıyorlar. Azo daha çok defasif katkı yaparken Zec oyunu orta sahanın rakip yarısahasında yönlendirme çabasında.

Geçen hafta yaptığımız gibi ön alanda iyi baskı kurup oyun kurmalarını engellersek pozisyona girmelerini zorlaştırırız. Bulacağımız erken bir gol şok etkisi yapar ve oyunu lehe çevirebiliriz. Ama bu maçta önemli olan YENİLMEMEK... İlk önce puan almayı hedefleyelim. Galibiyetten bile önce..

Kafamda ki kadro şu şekilde.