28 Ocak 2013 Pazartesi

Futbolun İki Devrimcisi.


Haklarında yazı yazmak ne kadar doğru, ne kadar bizim haddimize bilmiyorum ama saygı duyduğum, futbol bilgileri önünde daima önümü ilikleyip, kişilikleri karşısında eğilmekten asla zul duymayacağım iki futbol adamı, iki futbol bilgini hakkında bir iki kelam etmek istedim. Her ikisi de dün başında oldukları takımlardan istifa ettiler. Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş.


Ertuğrul Sağlam' ın yeri Kayseri ve Kayserispor' lular için hep farklıdır. Onun zamanında ilk Avrupa deneyimini yaşamış, nağmağlup Uefa İntertoto kupasını kazanmış, kısıtlı imkanlarla büyük işlere imza atmıştı bu camia. Sonra hoca "Ertuğrul Sağlam" olduğu yere, Beşiktaş' a gitmek istedi. Sözleşme uzatmadı. Yaşattıkları, unutulacak cinsten değildi, unutulmadı. Çoğumuz "bahtı açık olsun" diye uğurladık. Sonrasında çok büyük bir devrim yaparak, İstanbul hegomanyasını darmadağın ederek yıllar sonra Anadolu' dan bir Şampiyon çıkardı. Bursaspor' u şampiyon yaptığında Bursaspor' lular kadar bizde sevindik. Hem Anadolu' dan bir takımın şampiyon olmasına, hem Ertuğrul hocanın başarısına. 

Ertuğrul Sağlam bugün takımın aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle ve kendi tabirince " günün birinde yeniden dönebilmek adına " istifasını sundu. Kalitesinden, kişiliğinden ödün vermedi. O Türk futbolunun en büyük devrimcilerinden biriydi, giderken de benzeri bir şekilde duruşunu koruyup veda etti.


Emin olduğum bir şey var. O da Şenol Güneş' e bu ülkede taraflı tarafsız herkesin çok çok büyük bir kısmının saygı duyduğu. Her ne kadar karizmasının az olduğu ya da kötü giyindiği tartışmaları yaşanmış olsa da benim gözümde Şenol Güneş bu ülkenin futbol filozofudur. O bu ülke futbolunun en üstünde olmayı hakeden, buna mecburiyeti olan, her konuda ülke futbolunu en yukarı taşıyacak kişilerin en başında ki isimdir. Yaptıkları ile yapacaklarının garantisini veren, bu ülke insanına 50 yıl sonra katıldığı Dünya Kupasında Dünya 3. sü ünvanını yaşatan, oturmayı, kalkmayı, konuşmayı ve  en önemlisi susmayı bilen ender futbol adamlarından biri. O da dün takımının kötü gidişatı nedeniyle istifa etti. Ve tuhaf olan ne biliyor musunuz? Bugüne kadar Şenol hoca sayesinde haklarında çok fazla konuşulmayanlar, onun gidişini dört gözle bekliyorlarmış gibi bir başka ismi şehre çağırdılar... Neyse. Bu onların sorunu.

Ben şimdi dört gözle Şenol Güneş'i ülke futbolunun en yukarısında, Federasyon Başkanlığı koltuğunda, tüpgaz satan bir iş adamının olduğu yerde görmeyi bekliyor ve kendi adıma bunun için dua ediyorum. 

Ben bu ülkeyi, ülke futbolunu çok seviyorum. Ve ülke futbolu bir yere gelecekse eğer, Şenol Güneş gibi, Ertuğrul Sağlam gibi futbol devrimcileri sayesinde geleceğini biliyorum... İnanıyorum ve bekliyorum. 

Futbolun İki Devrimcisinin yolu açık olsun...

Abdullah Durak #8



Hakkını yememek adına bir baskı daha... " Ne iş verirsen yaparım abi! " nin vücut bulmuş hâli Abdullah Durak... Kocaman bir yürek, bu sene üstüne koydukça koyan bir profesyonel. Abdullah Durak #8