13 Ekim 2012 Cumartesi

Birisi "Kurumsalız" mı Dedi?


Çoğu yönden takdir edilecek bir kulübüz kabul. Mesela iyi pazarlık yapıyor, olağandışı paralarla futbolcu satıyoruz.Genç futbolculara önem veriyor, ligin en genç kadrolarını kuruyoruz. Yurt dışında inanılmaz bir scout ağına (!) da sahibiz. Avrupa' da her ülkede genç gurbetçilerimizi izleyip Kayserispor' a rapor sunuyorlar ve kulüpte bunu değerlendiriyor. Ama biz kurumsal değiliz. İşin acı tarafı bu.

Resmi sitemiz doğum günü kutlamalarından, maç fikstründen ve hakem atamalarından ibaret. Ha birde arada sırada yapılan " görüşmedik, satmadık, etmedik, yapmadık. " duyuruları var. Onun dışında bildiğiniz 13. sınıf internet sayfası. Geçtiğimiz sezon sonlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam sade bir makyaj yapıldı ve taraftarın hizmetine (!) sunuldu. 

Kurumsal olarak sosyal paylaşım sitelerinden yararlanmayı bırakın, aklımıza bile getirmiyoruz. Hiç bir sosyal ağ ile ilgimiz yok. Taraftarı, basını bilgilendirme işini haftada, on günde bir yapılan konuşmalara, toplantılara bağladılar. Biseswar Gençlerbirliği maçının hemen sonrasında kadro dışı bırakılıyor, kamuoyuna tam 10 gün sonra açıklanıyor. Sadece Biseswar' ın durumu değil. Navarro yeniden A takıma alınıyor bizler bunu Twitter' dan, internet sitelerinden öğreniyoruz. Ne bir idman, ne bir maç görüntüsü yayınlanıyor. Süper Lig takımlarının hepsinde idman günlükleri, idmanlardan notlar yayınlanıyor, bizler idman izlemeye gitmek isteyip kulübü aradığımızda telefonlarımıza odacı ablalarımız bakıyor, idmanlardan haberleri olmadığını söylüyor. Taraftara yönelik zerre bilgilendirme yok. Her takım sosyal ağlardan azami faydalanırken bizler ağzımız açık onları izliyoruz. Çok mu zor asgari ücret+Sigorta ile bilgisayardan anlayan iki tane genci internet bağlantısı olan bir bilgisayarın başına oturtup bunların yapılmasını sağlamak? Biz değil miyiz binlerce lirayı olur olmaz adamlara bağlayan?

Kendi çocuklarımıza, yakınlarımıza takımımızla ilgili küçücük hediyeler alamıyoruz. Ağızları açılınca Store' dan  zarar ederiz diye konuşuyorlar. 3,4 yıllık sözleşmeler imzalayıp, ilk senesinde gönderdiğimiz futbolcuların maliyetlerine hiç açılmasın beş tane Store açılırdı. Bizler beş tane de istemiyoruz. İnanın şimdilik bir tanesi yeter. 

Orduspor Süper Lig' e yeni çıktı sayılır. Başlarındaki yönetim ileriye dönük atımları o kadar sağlam atıyorlar ki. En son icraatleri ise Orduspor Tv yi hayata geçirmek oldu. Bu yaptıkları en büyük yatırım. Bizler bırakın Resmi Tv kanalını, başkanın ve yönetimdekilerin sahibi olduğu kanalda doğru dürüst Kayserispor haberi yapamıyoruz... 

Özetle soruyorum dostlar... Birisi Kayserispor' dan için "Kurumsalız" mı dedi? Eğer dediyse otursun bir daha düşünsün o zaman...