21 Şubat 2012 Salı

Trajikomik


Kayserispor taraftarlarının Kayserispor' u hangi şartlarda sevdiğini, gönül verdiğini anlatsam sizlerde eminim çok tuhaf karşılarsınız. Ama ben sizlere küçücük bir örnek ile durumu özetlemeye çalışayım.

Malum 27. hafta mücadelesinde kendi evimizde Trabzonspor ile karşılaştık. 80. dakikaya kadar 3-1 önde götürdüğümüz maç 90. dakika sonunda 3-3 bitti. Buraya kadar her şey normal. Futboldur, kazanılır kaybedilir. Önemli olan zor zamanda takıma, kulübe ve camiaya sahip çıkmaktır. Skor 3-2 ve 3-3' e geldiğinde Kayseri Kadir Has Stadyumunun basın tribünlerinde traji komik bir olay yaşanmış. Olayın kahramanları Trabzon' dan Kayseri' ye gelen basın mensupları ile Kayseri yerel basınından bazı isimler. Trabzonspor' un attığı goller sonrasında bizim Kayseri' li(!) basın mensubu elemanlar bir yerlerini yırtarcasına gollere seviniyorlar. Bunu gören Trabzon' lu basın mensupları da bu duruma şaşırıyor ve bu şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. " İnsan kendi takımı gol yedi diye sevinir mi? " gibisinden. Gerginlik çıkıyor, ağız kavgası yaşanıyor ama araya girenler sayesinde olay büyümeden kapatılıyor. Ben bu olaya taraf olan Kayseri yerel medyasından isimlerin kim olduklarını öğrendim ama burada isimlerini zikredip prim yapmalarını istemiyorum. 

Tartışma esnasında sundukları bahaneleri çok komik buna vurgu yapmak istiyorum. Adamlar diyor ki; " bu takımı bu hale Süleyman Hurma getirdi, yenilen her gol ona kapıyı göstermek, onu eleştirmek için elimize yeni yeni kozlar veriyor. " Şimdi Süleyman Hurma neler yaptı, takımı nasıl bu hale getirdi konusuna girmeyelim çünkü hakkaten roman olur. Hataları olmadı mı? Onlarca hata yaptı ama her zaman söylüyorum. Bu takıma kazandırdıkları kaybettirdiklerinden o kadar fazla ki arada Erciyes dağı kadar fark var. Ama bu tartışmada taraf olan yerel medya mensuplarının en büyük derdi argo tabiri ile "ARPALARININ KESİLMESİ", kulüpten sağladıkları çıkarlara son verilmesi. Düğüne giderken "bana takım elbise alın sizleri yücelteyim gazetemde" dönemleri bittiği için bugün bu kadar diş biliyorlar birilerine. Kulüp binasını elini kolunu sallayarak girdikleri dönemler bitip, önlerini ilikleyerek girdikleri dönemler başladıkları için ekmek yedikleri şehre ihanet etme hakkını kendilerinde görüyorlar. 

Lafı uzatmayalım. Kayseri Yerel Basınında bazı isimler var ki üzerlerinde ki İstanbul takımlarının formalarını çıkarmadan Kayserispor' u eleştirme hakkını kendilerinde görüyor ve takımın başarısızlıklarına göbek atacak kadar alçalıyorlar. İşte bunun tek nedeni kulüpten bidonlarına akan suyun kesilmesi.