22 Aralık 2012 Cumartesi

Topuz Ve Cangele


Horanta.net te dün yapılan özel haber ile ilgili bazı sorular var. Buradan elimizden geldiğince cevaplayalım... Mehmet Topuz transferi ile ilgili ilk olarak sezon başı kampında takım yurt dışına çıkmadan bazı tüyolar yada ne bileyim duyumlar almıştık. Ama henüz sezon başı olduğundan ve konuşulan zaman dilimin bir sonraki sezona tekabül etmesinden dolayı üzerinde durmadık. Sadece biz değil. Hiç kimse durmadı üzerinde o dönemlerde.

Çünkü Cangele'yi bugün arkasına teneke bağlayıp gönderenler, o günlerde Cangele için kurtarıcı diyor ve dört gözle yolunu bekliyorlardı. Zaman geçti, Cangele kirli oyunlara alet edildi. Bir şekilde bugünlere gelindi. Bazılarına göre Cangele eski günlerine nazaran daha tutuk, daha silikti. hiç kimse onun yaşadığı çok ama çok ciddi 3-4 sakatlığı bilmiyormuş gibi davrandı. Ha diyelim ki öyleydi. Bunları yaşamış futbolcuya her zamanki gibi olmaması çok görülemezdi. Bir de tabii orası Kayserispor değilse.

Burası işin bir boyutu. Diğer boyutunda ise Cangele'ye bu yıl hiç verilmeyen şans var. O kadarki Cangele sezon başından beri kadroya girdiği toplam 10 maçta sadece 90 dakika forma giyebilmiş. Maç başına 9 dakika oynayan o adam Bursaspor maçında girer girmez Hakan Aslantaş'ı kızartmış, Karabükspor maçında olmayan ofsayt yüzünden yaptığı asist güme gitmiş ve Akhisarspor maçında son dakika da sırf takımı galibiyet alsın diye defansına yardım etmek isterken top gelmiş eline ÇARPMIŞ ve penaltı olmuş. Bardağın boş tarafından bakınca bu penaltı olayı göze batacak ama dolu tarafına bakmayı bilenler Cangele'nin defans nedir bilmediğini, beceremeyeceğini bilirler. O ise bu özelliğini bile bile orada, o topu çıkarma uğraşındaydı. Yani Cangele bu tavırları, yapılanları haketmedi.

Şimdi işin iddia boyutuna giriyoruz. Cangele'nin gönderilişi aslında Bülent Bölükbaşı ile başlayan sürecin devamı gibi görünüyor. Yani her sene sezon bitmeden Kayserispor'da önem arz eden futbolcuların gönderilme süreci. Ama fark var. O fark sezon başında bir sonraki sezon için transfer dedikodularını duyduğumuz Mehmet Topuz. Her iki futbolcu bir arada oynadığı dönemde takım içerisinde bir çekişme içindeydiler. Bu çekişmenin asıl nedeni de takım içinde ki liderlikti. Topuz Bülent Bölükbaşı'nın ayrılması ile sazı eline almış ve liderlik görevini de layıkıyla yerine getirmişti. Gel gör ki onun takım içerisinde ki otoritesini sarsabilecek bir transfer olan Cangele takıma katıldı ve durum değişti.

Her iki futbolcunun bir birlerine olan soğuk tavırları birlikte oynadıkları dönemde çok net görünüyordu. Cangele'nin gidişine neden olabilecek ihtimalleri sabah ki haberden aynen alıyorum.

1- Yaşanması muhtemel bir liderlik çekişmesine engel olmak için yönetim tarafından yapıldığı söylenebilir.
2- Mehmet Topuz transferin gerçekleşmesine karşılık Cangele gibi lider niteliklere sahip bir oyuncu ile rekabet etmek istemeyip yönetime ve Genel Menajer Süleyman Hurma’ ya bu konuda ayak diremiş olabilir.
3- Cangele, Mehmet Topuz transferi ile ilgili bir şeyler öğrenip, ” o varsa ben yokum. ” demek suretiyle rest çekmiş olabilir.

İddialar size inandırıcı gelir ya da gelmez orasını bilmiyorum. Yalnız ben şahsım adına bu ihtimali göz ardı etmiyorum. Aksine aklıma başka bir şey de getirmiyorum. Çünkü aldığım duyumlara güveniyor, ondan da öte Cangele'ye yapılanlara başka bir yorum getiremiyorum...