1 Ağustos 2011 Pazartesi

Johnny Baba ( Samuel Johnson )


Kara Boğa, Johny Baba vs. gibi kendi tribünlerimizde taktığımız isimleri ile hatırlarız onu çoğumuz. Futbol hayatının son demlerini, belki de en olgun dönemlerini yaşadı bizlerle Samuel Johnson. Hala sevgi ve özlemle adı anılan oyuncularımızdan olması sanırım onu ne kadar sevdiğimizin göstergesi. Bugün maziye gidiyoruz ve Samuel Johnson' dan konuşuyoruz.



Türkiye' ye Gaziantepspor' un başarılı Afrikalı transferlerinden biri olarak geldi.1998 yılında Anderlecht' ten transfer olduğu Gaziantepspor' da gösterdiği performans onu kısa sürede Fenerbahçe' nin transfer gündemine getirdi. 1 yıllık kısa Gaziantepspor macerasından sonra Fenerbahçe forması giymeye başladı. 4 sezon boyunca Kadıköy' de mücadele etti. Fenerbahçe' liler tarafından Ali Sami Yen' de Galatasaray' a attığı frikik golü ile hatırlanır ve sevilir.Fenerbahçe serüveninden sonra 1 sezon yeniden Gaziantepspor forması giydi. Buradan da son durağı olacak olan Kayserispor' a transfer oldu.



İlk maçına dönemin teknik direktörü Hüsnü Özkara zamanında eski takımı olan Fenerbahçe'ye karşı çıkan Samuel Johnson nam-ı diğer Johny Baba hırslı ve mücadeleci oyunu ile Kayserispor' luların kısa sürede sevgilisi oluverdi. Öyle ki Kayserispor taraftarları ona kendi aralarında isimler taktı ve bu isimlerle hitap edildi ona. Oynadığı 3 sezon boyunca hep en iyisini verdi. Yaşına rağmen mücadelelerden asla kaçmadı. Hırslı ve istekli oyunu ile Kayserispor taraftarlarının sevgisini, saygısını, sempatisini fazlasıyla kazandı. Kaptanlık pazubandı taktı Kayseri' yi temsil etti bazen ama hiç yabancılık çekmedi. Takımda ağabeylik görevini fazlasıyla yerine getirdi. 

Ligde başarıdan başarıya koşan gençlerin arasında iyi denge unsuru oldu. Belki de kazanılan başarılarda görünmese de başrol oynayanların başındaydı. Tecrübesi ile takıma ve takımda oynayan gençlere çok şey kazandırdı.

Faal futbol hayatında Gana Milli Takımının formasını 45 kez giydi. Belirli bir dönemini kaptan olarak geçirdi bu sürecin.


Kayserispor taraftarları takımda kaldığı 3 sezon boyunca Samuel'e sevgi ve saygı duydu ve bunu her fırsatta gösterdi. O Kayseri tribünlerinin Johny babasıydı, sanırım her zaman öyle de kalacak.

Muratt..