13 Şubat 2012 Pazartesi

Ne İşe Yararsınız? İki Haftalık Değerlendirme.

NOT: Yazıya başlamadan önce belirteyim. Başlık iki farklı başlık olarak algılanırsa sevinirim. Birinci başlık MHK' nda görevli hakemlerimize.


Harbiden ha.. Ne işe yararsınız? Doğru dürüst taşıdığınız üniformayı temsil edemedikten, göğsünüzde duran Kokartı taşıyamadıktan sonra cidden merak ediyorum ne işe yararsınız? Bu soru, sitem, eleştiri hakem camiasına. Üstelik genelliyorum. İyi olanlarda kusura bakmasınlar, bazen kurunun yanında yaş da yanıyor arkadaş.

İki haftadır Kayserispor' un maçlarını yöneten, üzerinde hakem üniforması, göğsünde TFF veya UEFA kokartı taşıyan kişiler bir cevap lutfetsinler lütfen. Ne anladınız, ne kazandınız bir takımın emeğini çalıp, hedeflediği yerlere gitmesini engelledinizde? Hadi diyelim bu hafta oynanan maçta sonucu etkileyecek hatalar geçen haftaya bakarak azdı, ya bir önceki hafta neydi derdiniz? Ayıptır günahtır. TCK' na göre en az 6 aydan başlayacak bir harekete maruz kalan Riveros' a bu hareketi layık görmenizde ki derdiniz, amacınız neydi? Riveros nerede tavuğunuza "öte git" dedi Mete Kalkavan. Bu ülkenin futbolu sizlerle ilerleyecekse, bırakın abi yerinde saysın. Valla böylesi daha iyi...


Gelelelim iki haftalık Kayserispor değerlendirmesine. Geçen yıl Şota ve Van Der Lem, bu yıl Şota Jean Nederburgh ikilisinin tek ortak özelliği açık oynayan takımlara karşı başa baş ve hatta üstün oyun sergilenmesi. Gençlerbirliği maçında bunu gördük. Gerçekten iyi futbol, tam istenilen pas organizasyonları. Ama eksik bu kez defansta kendisini gösterdi. İnanılmaz hatalar silsilesi birbirini izliyor kaç haftadır. Zurab' ın cezasını bitirip geri dönmesinden bu yana, yani 3 haftadır çok ciddi kademe hataları yapması takıma pahalıya patlıyor. Sivasspor maçında Enaramo' nun golü, Gençlerbirliği maçında Aykut' un golü ve en son Galatasaray maçında Melo' nun golünde hep aynı sahneyi izledik. Birbirinin kopyası 3 gol ama 3 farklı maç. Kazanılamayan, daha doğru tabirle kaybedilen 7 puan. Sonucu pahalı oldu bize. Özellikle 2 haftada ciddi manada kayıplar yaşadık. Hemde elimizden zorla alınan 6 puan var ortada.

Kayserispor adına son haftalarının en umut verici olayı Navarro' nun müthiş performansı. Her ne kadar gündeme gelmesede açık ara Muslera ve Tolga ile birlikte ligin en iyi kalecisi durumunda. Umarım performansında bir eksilme olmaz ve devamı gelir. Trabzonspor maçı çok önemli. Alt sıralara yaklaştığımız şu dönemde mutlak suretle kazanmalı ve alt sıralar ile araya bir mesafe koymalıyız.