11 Ocak 2012 Çarşamba

Futbol(!)


Çok istiyorum şöyle gümbür gümbür futbol oynayan, topu her ayağı aldığında kafasını kaldırıp ileri bakan ve hatta bununla yetinmeyip baktığı yere koşan, topu atan, yan değil direk pas yapan bir takım. Çok şey mi istiyorum? Şu görüntüde evet... İnanılmaz bir ruhsuzluk var Kayserispor' da. Ne ben anlam verebiliyorum, ne çevremdekilerin verdiği anlamları anlayabiliyorum. Sorun kesin bende ama, takımda yolunda gitmeyen şeyler olduğunu görmek için KAHİN olmaya gerek yok.

Gerek Pazar günü oynanan Antalyaspor maçında, gerek bugün oynanan Akhisar Belediye maçında futbol namına oturup rakipleri izlemek cidden hırpalıyor beni. İlk 15 dakika baskı kurmuşuz Akhisar' a karşı, gol atmak içi SAĞ AÇIK oyuncumuzdan medet umuyoruz. Onun görevi mi gol atmak? Evet yeri geldiğinde onun da görevi ama forvet dururken sağ açığın neyine gol peşinde koşmak.

Kör ile yatan şaşı kalkar atasözünün gerçekliğine bugün Nadir' i izleyince bir kez daha inanasım geldi. Gökhan Ünal' ın tıpkısının aynısı hareketleri yaptı bugün sahada. Oysa biz haftalardır onu takıma katmaya Şota' ya sallıyoruz harcama bu genci diye. O ne yaptı? Ne bir top tuttu, ne bir koşu yaptı. Sadece top ayağına gelmeyince ( koyu yazdım çünkü kendisi topa gitmek yerine topu kendisine bekledi ) o topu atana (ya da atamayana diyelim) el kol hareketleri yaptı.

Takımda neler oluyor, bu güvensizliğin, bu isteksizliğin gerekçesi ne? Bu gidişe bir DUR demenin zamanı gelmedi mi? Bu kadar eksiği görüpte buna çare aramayanların zihniyetinden şüphe ederim. Akıllarında başka bişey dolandırdıklarını düşünmeye başlarım ki beni tanıyan herkes bilir; kafamda böyle şeyler oluşmaya başlıyorsa cidden ters giden bişeyler vardır. Bu yazıyı okuyan olur mu, okusalar da beni kaale alırlar mı bilmiyorum ama bildiğim tek şey gidişat iyi değil. Pazar günü Antalya' da, bugün Manisa Akhisar' da oynanan futbol hiç ama hiç tatmin edici değil. Ve o azımsanan Kayserispor taraftarı, o küçümsenen ama tek gerçeği Kayserispor olan taraftar bu gidişattan hiç ama hiç memnun değil haberiniz ola...

Son cümle Akhisar Belediye maçında takımın en iyisi Berkay'dı. Eğer bir takımda en iyi futbolcu bir stoper ise burada ters giden bişeyler var emin olun...