11 Ağustos 2012 Cumartesi

Sezonu Açtık. Kayserispor 1 - 1 Beşiktaş


Öncelikle şunu söyleyelim. Tribünlerde yerini alan herkese teşekkürler... Mübarek Ramazan ayında iftardan sonra Kayseri' de 20-22 bin kişi toplamak kolay iş değil. Giden herkesin ayağına sağlık. Darısı bu sayıyı bulamayanların başına. Hani eleştiriliyoruz ya durmadan taraftar yok diye. O bakımdan yani...

Gelelim maça. Genel değerlendirecek olursak Kayserispor maç boyunca bir kişi eksik oynamasına rağmen ( Cleyton yokları oynadı resmen ) ilk yarıda vasat üstü orta saha, göbekten atılan her topta tehlike yaşayan bir savunma ve ilk 25 dakika da rakip defansı zorlayıp ondan sonra ki 20 dakika görünmeyen bir forvet. Hazırlık maçıdır falan ama devamlılık esas... 

Mouche, Ömer, Okay, Riveros ve Malik oyunun içinde sürekli kalan isimlerdi. Nurettin ikinci yarı da " neden geldim İstanbul' a " türküleri söyledi, Berkay ve Zurab tandemi kesinlikle yetersiz. O bölgeye en acilinden transfer şart. Evet Eren gelecek yarın bir gün ama Allah korusun bir sakatlık durumunda elin kolun bağlı... Ayrıca aldığın stoperin birazcık bek özellikleri de olursa hiç fena olmaz. Yav bir de bizim sol bekimiz de orta yaparmış gördünüz mü?

İkinci yarıda oyunun bütün bölgelerinde hakimiyeti Beşiktaş' a kaptırdık. Ayakta kalan isimler Riveros, Malik ve kalecimiz Ertuğrul' du. Ben kalemizin emin ellerde olduğuna bir kez daha kanaat ettim. Sizleri bilmiyorum. Cleyton ve Bobo' da ciddi kondisyon eksiği var ve bunun bir an önce giderilmesi lazım. Bugün Cleyton' un yapamadıklarını Engin Bekdemir' in yapacağına eminim bunu da yazalım bir kenara. 

Okay ilk yarıda Fernandes' i iyi kilitledi ama ikinci yarıda o da takıma ayak uydurdu ve oyunda kalamadı. Benim en çok gözüme batan akıcı ve akıllı oyunu ile Mouche oldu. Oyunda kaldığı sürede tipik Cangele hareketleri ile rakibi sinirlendirdi, pozisyon buldu, asist yaptı. Çok kaliteli bir kumaş olduğunu herkese ilan etti. Frikik için yeni bir ayağımız oldu bunun içinde ayrıca mutluyum... Kel Osman' dan beri kornerden kaleyi düşünen futbolcumuz olmamıştı sanırım, bugün onu da gördük.

Şota bu maçı muhtemelen lig maçı provası olarak düşündü ve ona göre bir oyun anlayışı belirledi. Kanımca hataları hazırlık maçında görmesi mümkün isimlere şans vermeyi düşünmeyişiydi. Bununla ilgili bir diğer bakış açısını kardeşim Mehmet Ergün şöyle özetledi maç sonunda; " Bobo ve Cleytonu bile bile oyunda tuttu. Kenara bakiyorlardi çikar diye ama ne kadar çalismaniz gerektigini görün mesaji verdi. " Bunu da bir yere not etmiş olduk. Yalnız hakkını yemeyelim, bu yıl geçen yıla bakarak defansta top gezdirme yerine ileri top taşınması gerektiğini takıma aşılamış. İlk yarı bir çok örneğini gördük. 

İyi bir hazırlık maçı olarak kalsın kenarda bu maç. Stoper eksikliğini ve bazı oyuncularda ki kondisyonsuzluğu bir kez daha belirtip kenara çekilelim. Cümleten güzel bir hafta sonu dilerim... İyi geceler.