11 Ağustos 2011 Perşembe

Hatırlatma.


Bir hatırlatmamız var bugün. Yarın Cuma Namazından sonra Kapalı Kale Kayseri Tribünlerinde bir ilki gerçekleştirmek amacıyla Med Cezir İnternet Cafe önünde toplanıp oradan Barış Manço parkına geçiyor. Düzeltme: Kayserispor' un STSL Açılış Maçında  tribünlerde kullanılmak üzere 75 metrelik bir pankart planlıyor ve tasarlıyorlar. Bu pankartı yapmak içinde yukarı da belirttiğim gün, yer ve saatte hazır olacaklar. KK' li olun ya da olmayın bu güzel organizasyona katılmak için orada olun bence.

Biz hatırlatalım gerisi size kalmış. Kayserispor tribünlerini bu güzelliklerle görmek isteyen herkesi Maddi ve Manevi katkıda bulunmak üzere şahsım adına Barış Manço parkına davet ediyorum.

Oguus Çetin: Fatih' in Fedaisi.

Tam da Milli Maç ertesinde bu yazının cuk oturacağını düşündüm ve o yüzden 2 gündür bekliyorum. Hücum Hattındakilerden olan Muzaffer Şahin' in Milli Takım değerlendirmesi ve Oguss Çetin yazısı sizlerle. Keyifli Okumalar...


            Günümüzde bir çok kişi, ki buna bende dahil olmak üzere Türk Milli takımına seçilen futbolcuların gerçekten “önceleri şerefli olan” bu formayı hak edip etmediğini düşünmekte ve hayıflanmaktadır. İlk önce  acaba biz mi ön yargılı davranıp hemen bazılarını dar ağacında sallandırıyoruz diye düşünüyorum ama sonrasında takımın başında ki isimlerden Fatih’in fedaisi Oguus Çetin i hatırlayınca bu fikrimden tamamen vazgeçiyorum.  Fatih Terim kimine göre “İmparator” kimilerine göre “kurtarıcı” kimilerine göre “karizmatik” bir teknik adam. Bence Fatih Terim Türk Milli takımını 6 sene yerinde saydıran,Türk Milli takımını devlet dairesi gibi torpillilerle dolduran, kendi bildiğinin dışına çıkmayı kesinlikle reddeden, yenilikçi değil gelenekçi ve bana göre artiz  bir teknik adamdır.  Dünyanın hiç bir yerinde  medyaya “ders almam, veririm” diyen bir teknik adam yoktur sanırım.

         Kendi döneminde Milli takımlara çağrılan oyuncuların bir çoğu kendi takımlarında yedek hatta ilk 18 e bile giremeyen adamlardı. Sokakta futboldan anlayan 10 kişiyi çevirsen 9 u daha belli olmayan bir sonra ki maçın kadrosunu kesinlikle sayardı. Halende öyle aslında. Fatih’in halefi bu görevi başarıyla yerine getiriyor. Şans eseri katıldığımız Avrupa Şampiyonası ve orada da devam eden ısrarı yüzünden kaybettiğimiz ilk Portekiz maçı. Forvetsiz gittiğimizi hiç saymıyorum bile.  Yine egoları yüzünden TV lerden izlemek zorunda kaldığımız bir Dünya kupası macerası var ki aklıma geldikçe kulaklarını çınlatmayı ihmal etmem. Kadir Has stadında ki Estonya maçı sonrası kendi takımının beceriksizliğini zemine yükleyen bir teknik adamdan bahsediyorum. Nasıl bir teknik adam kendi ülkesine bu kadar kötülük yapabilir ki? Nasıl olur da göz göre göre işe yaramayan adamları takıma çağırıp “ben yaptım oldu” denilebilir ki?. Vaybee… Takımın başından  gidem adam için bir sayfa yazı yazdık.
      Gelelim Fatih’in fedaisi Oguss Çetin’e… Kendi isteğiyle bıraktığı Milli takım koltuğuna zorla oturtulan “aman sen sadece ortada dolan biz sana takım kurarız” denilen Guus Hiddink ile bi nebze olsun heyecanlanmıştık ki ilk kadro açıklanana kadar. Sadece bir kaç farklı ismin listeye eklendiğini gördüğümde “hadi canım” demiştim ama sonrasında görüldü ki Bu takımı Guus değil Oguus kuruyor. Peki Oguus kim?
     Fatih’in fedaisi. Seçilen oyuncularda hiç bir farklılık yok. Şakşakçı medya araya serpilen gurbetçileri cımbızla çekip alarak bunu bir devrim olarak nitelendirmişti. Ama çatlak seslerin yükselmesi çok fazla sürmeyecek ve malesef bu devrime de benzin koymayı unuttukları ortaya çıkacaktı. Böylesine bir takımda nasıl oluyor da hakedenler değilde hiç bir şekilde işe yaramayan oyuncular yer alıyor. İşe yaramayan diyorum çünkü işe yarasa şu anda gruptan çıkma hesabı değil nasıl birinci oluruz hesabı yapıyorduk.
     En önemli Belçika maçında Hasan Ali Kaldırım gibi 34 maçın 33 de 90 dk. sahada yer almış 1 maç cezasından dolayı oynayamamış, genç ve dinamik bir sol bek varken daha kendi taraftarının bile “lan bu adam hangi takımda oynuyor” diye sitemde bulunduğu aylardır sakat ve ayağına top değmemiş bir Çağlar Birinci’yi hangi akla hizmet Milli Takıma davet ettiler biri bana açıklasın. Nitekim  yediğimiz gol de Çağların hatasıdır.  Parayı alıp yan gel yat yapan Guus Hiddink acaba bu kadrolar açıklanmadan önce hiç mi araştırmıyor bu adamlar kim diye? 
    Son açıklanan kadroda Ligi ikinci bitiren Trabzonspor’un 1 oyuncusu kadroda yer alırken, düşmemesi son maçlarda kesinleşen Galatasaray’dan 8 oyuncunun milli takımlara alınmasının mantıklı bir açıklamasını kim yapacak bana? Tam Fatih Terim’in kadrosu dedirten bir kadro daha… Hazırlık maçları ne içindir? Takıma yeni gelenlerin bir arada oynaması içindir. Peki biz ne yapıyoruz? Kendi takımında bile oynayamayan adamları milli takımda antreman olsun diye oynatıyoruz.  Son kadroda göze batan oyuncuları kendimce değerlendirmeye çalıştım. 
FEHMİ MERT GÜNOK: Fb de kaç dk. görev aldığı belli bile olayan bu genç arkadaşımızda Fatih terim zamanında yapılan ve halefi Oguus tarafından devam ettirilen araya serpiştirmelerden.
GÖKHAN ZAN :Taç atışında hakeme “ofsayt” diye el kaldıran, Gs de sezon un yarısını kenarda geçiren bir isim nasıl olur da milli takıma seçilir?
ÇAĞLAR BİRİNCİ: Oguus Çetin sayesinde Gs taraftarı bu adamın kendi takımalarında olduğunu öğrendiler.
İSMAİL KÖYBAŞI: Biri bu çocuğun Bjk de ne kadar faydalı olduğunu yazabilir mi?
EMRE BELÖZOĞLU: Hazırlık maçlarında bile “Yüzyılın Çirkefi” apoletini bırakmayan bir “insan!”
KAZIM KAZIM: Euro 2008 de ingiliz gazetelerine “benim sadece pasaportum TÜRK, ben Britanya kanı taşımaktayım ve öyle kalacağım” açıklaması yapan ve Gs de hiç bir varlık gösteremeyen Fatih Terim' in balonlarından birisi daha ( Hoş bugün kendisinden beklenmeyen bir performans gösterdi ama ara sıra yapıyor bunları )…
Bu saydıklarıma eklemeler yapılır muhtemel ama en göze batanlar bunlardı. Hele hele hak edipte çağrılmayanları bi saysak sanırım sayfalar dolusu oalcaktır. 
Lafı çok dönderip, çevirip aynı yere getirmenin gereği yok. Görünen o ki Türk futbolunun önünde ki en büyük engel yine biziz. Nasıl bir ülkeyiz ki gerçekten gittiği her takımda kariyer yapmış bir teknik adamı bile getirir getirmez yoldan çıkarıp Oguss un kucağına bıraktık hayret doğrusu. Ve yine görünen o ki Milli Takım tercihini Oguus Çetin’e bıraktığımız sürece bir mucize olmazsa Avrupa Şampiyonasını yine evimizden izleyeceğiz. 
Muzaffer Şahin