3 Mayıs 2012 Perşembe

Okay Yokuşlu


Çok büyük umutlarla kazandırdık takıma. 17 yaşında bir genç olduğunu göz ardı etmeden ona çok inandık ve iki küsür milyon TL ( Bir Milyon Euro ) bonservis bedeli ödedik. 2 yıl izledim, izlettim, takip ettim. Her gün keşke Kayserispor' un futbolcusu yapabilsek diye dua ettim. 2. yılın sonunda dualarım kabul oldu ve Kayserispor' a kazandırdık onu. Oyunu ile, kişiliği ile umut verdi, gönül çeldi. Ama son zamanlarda ki formsuz görüntüsü hakkında aslı astarı olmayan dedikodularla gündeme gelmeye başladı.

Bugün kendisi ile görüştüm. Ona kulağımıza gelenleri söyledim. İlhan Eker ile kavga ettiğinin, bu kavga nedeniyle takımdan ayrılmak istediğinin söylendiğini, hatta Manisaspor ile anlaştığının iddia edildiğini, formsuz görüntüsüne bu durumun neden olduğunun söylendiğini falan anlattım. İddiaların hepsini yalanladı. 

" Kulüpten kimse ile bir sorunum yok. İlhan Eker dahil kimse ile kavga etmedim. Kayserispor ile alakası olmayan insanların bu iddialarına lütfen inanmayın. Formsuz olduğum ya da isteksiz olduğum konularına da katılmıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Kayserispor' da 26 maç oynadım, en kötü dönemimde de bu dedikodular çıkmadı. Şimdi ne yapmak istiyorlar anlamadım? " şeklinde bir beyanatı oldu bana. 

Şimdi buradan bir kez de ben söyleyeyim. 17 yaşını yeni bitirmiş bu genç kardeşim elbette hatalar yapacak, elbette formsuz olacak ( ki öyle olduğuna katılmıyorum ), elbette yanlışlar yapacak. Abartmadığı sürece ona sahip çıkmak boynumuzun borcu değildir de nedir? Takımda tek kötü oynayan, isteksiz oynayan Okay mı ki bu kadar eleştiriliyor? Lütfen biraz sakin, biraz metanetli olalım. Bu değerler kolay elde edilmiyor... Hele hele Okay' ın bu takım için neler verebileceğini oynadığı bir çok maçta görmüşken ona sahip çıkmak, biraz tahammül göstermek bu kadar zor olmasa gerek..

Biraz Mantıklı Olsak...


Sezonun bitimine yaklaştıkça transfer dedikoduları çoğalıyor. En son dedikodu Sporx' ten Faruk Aydemir' e ait. Ona göre Kayserispor' da gidecek 5 oyuncu belirlenmiş. Bunlar; Ömer Şişmanoğlu, Okan Alkan, Cem Sultan, Nicolas Gaston Navarro ve Nadir Çiftçi. Az biraz araştırma yaptım, soruşturdum. Ömer Şişmanoğlu ve Okan Alkan hakkında net şeyler öğrenemedim ve gitme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum. Ama diğer yandan Ömer ve Okan' ın Spor Toto Kupasında oynadığımız son Gençlerbirliği maçı kadrosunda olduklarını ve hatta Ömer' in oyuna girdiğini görüyorum ve şüpheye düşüyorum. 

Navarro ile ilgili teknik heyetin ve Süleyman Hurma' nın çekinceleri olduğunu öğrendim. Muhtemelen lig içerisinde yaptığı bir kaç basit hatadan kaynaklanan endişeler bunlar. Eğer bu nedenlerden çekinceleri var ise işin olumlu yanına hiç bakmamışlar. O hataları yapan Navarro bu sene bizi ipten alan bir kaç isimden biri. Onlarca zor pozisyondan alnının akıyla çıktı. Evet hatada yaptı ama asla bu hataları ipini çekecek hatalar olmadı. Eğer gönderilecekse hiç kimse çıkıp da bana " hedeften, gelecekten " bahsetmesin. Çünkü bir takımda kadroyu kurarken ilk önce kaleciyi yerine koyacaksın, sonra gerisini transfer edeceksin. Biz uzun zaman sonra kaleye uygun birini bulduk ama şimdi onun gönderileceği konuşuluyor. Tuhaf...

Nadir' in takımda tutulacağını öğrendim. Çok bir varlık gösteremediğini düşünsem de kalmasından yana olduğu gençlerin başında geliyordu Nadir. Cem Sultan' ın ise muhtemelen Bank Asya kulüplerinden birine kiralık gitmesi söz konusu. Ama kesinlikle Kayserispor' un futbolcusu olarak kalacak. Sezon ortasından beri gitmesini istediğimiz isimlerin başında ise Okan Alkan geliyordu. Malum 2 yıllığına kiralık olarak gelmişti. Ama bırakın bekleneni vermeyi, takım içinde huzursuzluklara neden olan isimlerin başında geldiğini ve bunu sık sık sosyal paylaşım sitelerinde ima ettiğini gördük. Yolu açık olsun.

Şimdi gelelim yazının ana temasına. Her sene 10 gönder, 12 getir ile bir iskelet kurmayı düşünüyorsak bunun adı yanlış değil SABOTAJ olur. Ben bunda art niyet ararım arkadaş. Taraftar olarak Nico ile ilgili tavrımız net. Çok iyi bir yerli kaleci getirmeyecekseniz Nico' ya dokunmayın. Yabancı hakkını kaleciden yana kullanacaksanız Nico' dan iyisini bulamazsınız... Onun yerine defansa 2 takviye yapın, topun kale ile olan alakasını azaltın. Ve lütfen bu sene bari BİRAZ MANTIKLI OLUN...