31 Ağustos 2012 Cuma

Avrupa' nın En İyisi İniesta


Belki çok daha önce haketmişti bu ödülü. Ama o dün Şampiyonlar Ligi kura çekiminin hemen sonunda Uefa üyesi 53 ülkeyi temsil eden gazetecilerin yaptığı canlı oylama sonucunda aldı bu ödülü. Rakipleri ise tanıdıktı. Takım arkadaşı Leo Messi ve Cristiano Ronaldo. Bu 3 futbolcuyu buraya Avrupa genelinde yapılan oylamalar getirdi. Listede Pirlo ve Xavi' de vardı ama ilk elemede Xavi beşinci, Pirlo ise dördüncü sırada kalmıştı. İlk üç sırayı paylaşan isimler olan Messi, İniesta ve Ronaldo ise final oylamasına dün çıktı.


Yapılan canlı oylama sonucunda ise İniesta 19, Messi ve Ronaldo ise 17' şer oy aldılar. Böylelikle 2011/2012 yılı Avrupa' nın En İyi Futbolcusu ödülü İniesta' ya gitti. İniesta daha önce de bu ödüle aday gösterilmiş ancak Messi ödülü kazanan isim olmuştu. 

Bir çok arkadaşım bana kızıyor. Nedeni ise Ronaldo' nun kendini beğenmiş hallerini sürekli olarak dile getirmem. Dün bir kez daha gördük ki Messi, İniesta ve Ronaldo arasında dünyalar kadar fark var. Ne yazık ki Ronaldo kişiliği ile oynadığı futbolun önüne geçiyor. Dün gece yine aynı şeyleri düşündürdü bana. Ödül töreni öncesinde yapılan söyleşi de rakiplerine yukarıdan bakan, kendini beğenmiş ve üstün gören tavırlar sergiledi. Rahatsız oldum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün şu sözüne çok inanırım. " Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim. " Mağrur görünmenin sana bir getirisi yok. Aksine itici oluyorsun Ronaldo. 

La Masia arkadaşlığı ise bir kez daha öne çıktı. Arkadaşının aldığı ödüle kendisi almış kadar sevinen bir adam vardı. Lionel Messi. Her zaman ki gibi mütevazi ve futbolculuğunun yanı sıra adamlığı ile de ön plana çıktı... 

Bir de görüntü vardı ki beni haklı çıkarması için sizlerle paylaşmak istedim. Sanırım dün geceye damgasını vuran Ronaldo' nun bu ÇEKEMEYEN görüntüsü idi. Nacizane bir tavsiye Ronaldo. Dilediğin kadar gol at. En iyi benim sandığın sürece o iki bücür hep senin başına bela olacak... 


Kazanır mıyız? Kesinlikle...

Dün Yeni Asır gazetesinde Karşıyaka' nın 10 numara eksiğini gidermek için Kayserispor' lu Umut Sözen' i transfer etmek istediğine dair bir haber yapıldı. Bunun üzerine ben de dahil olmak üzere bir çok Kayserispor' lu sosyal medyayı oldukça etkin kullanan Umut Sözen ile Twitter' dan konuyu konuşma fırsatı bulduk. 

Konuşulanlar şunlar...


Gelelim işin yorum kısmına. Şu anda takımda Cangele ile birlikte en iyi sol ayağa sahip adam Umut Sözen. Çok yumuşak oynayan, oyunu ileri taşıyan, rakibe karşı aklıyla hareket eden bir futbolcu. Takımda ara pas düşünen bir kaç isimden biri. Kendini fazla gösterme fırsatı bulamadığı bir gerçek. İdeal mevkiisi forvet arkası ama biz onu yine her zaman ki gibi orta sahanın orta ikilisinde kullanmak istedik. Umut' un oyun tarzı buna müsait değil. İlk müdahalelerde çok yumuşak kalıyor. Etkisiz değil ama orta ikilinin görevini üstlenecek bir yapıda değil. Bu bir gerçek. Ama şunu da inkar edemeyiz. İlerleyen dönemlerde ihtiyaç duyacağımız, beklentilerimizi karşılayacak bir futbolcu olacak.

İşte bu yüzden ben kendi açımdan Umut' un Karşıyaka' ya kiralanma işine ( ki ortada resmi bir durum olmadığının altını çiziyorum. ) sıcak bakıyorum. Bu yöntem maç eksiğini giderip bir yıl sonra daha formda, daha hazır olarak takıma dönmesini sağlayacaktır. 

Kayserispor' da genç futbolcuların daha kolay kazanılması için bir yöntem olarak kiralama sistemi artık devreye girmeli. Kazanır mıyız? Kesinlikle. Keşke serbest bırakılan Nadir Çiftçi içinde bu yol denenseydi... Gerek Cem Sultan gerek Umut Sözen Kayserispor' da geleceği olan ve hepimizin umut bağladığı isimler. O yüzden Umut Sözen için eğer kadro da bir yer düşünülmüyorsa önünde durulmamalı ve maç eksiğinin giderilmesi kiralama seçeneği değerlendirilmeli.