30 Nisan 2012 Pazartesi

Ne Şiş Yansın, Ne Kebap


TFF günlerdir beklenen açıklamayı bugün öğlen saatlerinde yaptı ve aslında herkesin beklediği ve tatmin olmayacağı şeylerden bahsetti. Beklenen sonlara alışık olduğumuz için buna da fazla bir tepki vermedik. Taa ki PFDK' ya verilecek takım sayısının 16 olduğunu ve bu takımların tamamının SÜPER LİG takımı olduğunu öğrenene kadar. Açıkçası kendi adıma şok oldum. Bunu hiç mi hiç beklemiyordum. Tamam Şike iddianamesinde adı geçen takımlara CEZA VERİLEMEYECEĞİNİ, bunu yapacak yüreğin o makamdan gidende ve yerine gelenlerde olmadığını biliyordukta, bu kadar bencil, bir iki takımı kurtarmaya yönelik hareketlerin abartılmasını da beklemiyorduk.

Bu yapılanın adı "NE ŞİŞ YANSIN, NE KEBAP" değil de nedir Allah aşkına. İddianamede adı geçen takımlar belliyken ekstradan gelen sekiz takımın ne günahı var? Ne yapmış bu diğer sekiz takım. Neden bir yöneticisinin bile ifadesine başvurulmadı, neden bir futbolcusunun bilgisi alınmadı? Hadi alınanları anlarım da ya cidden alınmayanlar ne olacak?

Kaş ile göz arasında 58. madde değiştirildi. Yeni haliyle bugün federasyon resmi internet sitesinde yayınlandı. Yeni maddeye göre ŞİKE VE TEŞVİKE TEŞEBBÜS EDENLER 12 puandan az olmamak kaydıyla puan silme cezası, adı geçen yöneticiler 1-3 yıl arası hak mahrumiyetine ve GEREKLİ GÖRÜLÜRSE ağır para cezalarına çarptırılacak. 

Bir dip not ekleyelim. Buraya bir " AĞIR İHLAL " kelimesi atmışlar ve neyin ağır ihlal olarak sayılacağı şu şekilde açıklanmış. 
" İhlalin ağırlığı kurul tarafından somut olayın niteliğine göre serbestçe karar verilir ancak eylemin ilgili yöneticinin kendisinin veya üçüncü kişilerin bahis oyunlarından menfaat elde etmesi amacına matuf olduğunun tespit edilmesi halinde ihlal, mutlaka ağır ihlal kabul edilir. "
Yani Ağır İhlal olup olmadığına yine kurullar karar veriyorlarmış. Bugün duyduklarımızdan sonra bu kararı vereceklerin " HUKUKİ KARARI VERECEĞİNE " hiç kimse inandıramaz beni. Futbolun endüstrileşmesinin en ağır halini bugün bizim ülkemizde yaşanan " 3 Temmuz Sendromu " ile bir kez daha çok net, ayan beyan görmüş olduk. Görmeyenlere de hayırlı işler, iyi traşlar...