4 Kasım 2012 Pazar

Kısmi Tedavi


Tüm camianın çıkış maçı olarak gördüğü Karabükspor maçından iyi oyun ve 3 gollü galibiyetle ayrılmak kısmen tedavi etti bizleri. Hoca zaten geldiği ilk hafta oynadığı İBB Spor maçından sonra söylemişti, " Özgüven eksikliği var takımda, özellikle genç oyuncularda " diye. Dün kısmen bu özgüveni sağlamış göründü sahada futbol oynayanlar. Tabii bunda rakibin çokta etkili olamayışı etkendi. Buna rağmen oynanan futbol, takım içi yardımlaşma, ileriye top taşıma, topu ileride tutma ve hatta son vuruşlarda oldukça istekli ve becerikliydi takım.

Oyun içinde ön alanda kurulan baskı esnasında tuhaf bir görüntü çıktı ortaya. Hoca baskıyı artırın dediği zaman Bobo sol kenara çekiliyor, Engin Bobo' nun yerine geçiyor, Engin' in arkasında ise Abdullah ve Cleyton beliriveriyordu. Sefa bu esnada biraz daha geri çekilip Abdullah' ın yerine yaklaşıyordu. Bu taktik dün etkili oldu. Karabükspor top yapamadı desek yeridir.

Sahanın yıldızı tek net bir şekilde Abdullah' tı. İnanılmaz oynadı, top çaldı, top taşıdı, adam markajında etkili oldu ve hatta sağ bek pozisyonunda kusursuz bir görüntü verdi. Bir kez daha gördük ki kadro içinde ideal ön libero ikilisi Abdullah ve Riveros. Çok top çaldık ve çok akıllı toplar oynadık her ikisi ile de. Yine hep söylediğimiz bir isim vardı. Engin Bekdemir. Ağzımız açık izledik bir kez daha. Üstelik kendi mevkisin de bile oynamadı. Buna rağmen 70 dakikaya yakın kaldığı oyunda kalbur üstü bir futbol koydu ortaya. Çok akıllı ve kimsenin düşünmediklerini düşünecek kapasiteye sahip. Ama bencilliğini söylemezsek haksızlık etmiş oluruz. Cleyton' un geldiğinden beri en sağlıklı kararlar verdiği maçtı Karabük maçı. Etkili paslar attı, mücadele etti, en önemlisi de ayakta kalarak arkadaşlarına örnek oldu. Takdir ettim. 

Gelelim tandeme. Stoper sıkıntısı yaşadığımız çok ama çok doğru. Lakin dün gördük ki kötünün iyisi Zurab - Eren tandemi. Her şeyden önce tamamlayıcılar. Birbirlerinin eksik yanlarını biliyor ve kapatıyorlar. Sonra biri ileri çıkarken diğeri onun yerine geçebilecek kadar dengeyi sağlıyor. Dün takımın pas yüzdesi en yüksek ikilisi Eren ve Zurab' dı yine. Yani Zurab - Eren ikilisinden vazgeçilmemeli devre arasına kadar. 

Bobo konusunda şahsım adına transfer yapıldığında umutluydum. Ama beni fazlasıyla yanılttı. Hantal, koşmayan, adam eksiltmeyen bir yapıya bürünmüş. Buna rağmen eleştirilemeyecek en önemli özelliği gol vuruşları. Bu konuda kimse onu eleştiremez sanırım.

Güzel futbol ile gelen 3 puan biraz nefes aldırdı. Ama kesinlikle daha yapılması gereken şeyler var. Bu maç kesinlikle bizleri aldatmasın. Daha iyi olacağımızı umut etmekle beraber bu galibiyetle şımarmamamız gerektiğinin altını kırmızı kalem ile çiziyorum.