12 Eylül 2012 Çarşamba

Saygı!


Son iki milli maçta gördük ki artık bizim ortak bir milli meselemiz kalmamış. Şike sürecinde Fb taraftarlarının "Benim Milli Takımım Fenerbahçe'dir" çıkışlarını hatırlıyorum da şu son yaşananlardan sonra artık kulüpçülük > milli takımcılık haline geldi. En son örneğini Hollanda maçı sonrasında ve Estonya maçı öncesinde yaşadık ve kısmen yaşamaya devam ediyoruz.

Sözüm ona Tarafsız Türk Medyası yaklaşık 1 haftadır Abdullah Hoca' nin üstüne oynuyor. Futbolu bilmeyişinden tutun da inatlaşma yüzünden Selçuk İnan' a forma vermediğine kadar bir çok şey yazıldı.

Aynı medya bundan bir kaç sene evvel Fatih Terim boşta olan ve kendine kulüp bulamayan, kendi takımlarında 11 yüzü göremeyen isimlere Milli Formayı verdiğinde ve bu nedenlerle turnuva kaçırdığımız da neredeydi? Abdullah Avcı'dan önce Milli Takım hocası olan Guus Hiddink Çağlar Birinci' leri, Kazım Kazım gibi " Benim sadece pasaportum Türk, ben Britanya kanı taşıyorum." diyenleri milli kadroya çağırdığında neredeydi o arkadaşlar?

Ne Fatih Terim' i eleştirebildiler ne Hiddink'i. Hepsinin tercihine sustular, bazıları SAYGİ duydu, bazıları korkudan ses çıkartamadı. Şimdi Abdullah Avcı iş başına geçince tukaka...

Yok öyle yağma. Koyacaksınız şapkayı önünüze ve sonra çalıştıracaksınız bi zahmet beyincik soğanını. SAYGI duymayı bileceksiniz. Tercihlere, hocanın seçimlerine. Diğerlerini eleştirmediysen Abdullah Hocayı da eleştirirken insafı, izanı ve adaleti elden bırakmayacaksın... Yoksa Emre gibi polemik peşinde koşanların hedefi olur, her fırsatta onun laf çakmasını izlersin...