27 Kasım 2011 Pazar

Değerlendirme



Son 4 maçtır 60. dakika da 300 olumlu pası görüyoruz ama o 60 dakika da girdiğimiz pozisyon sayısı 0 ( yazı ile SIFIR ). Takıma bakıyoruz ayakta kalan tek isim Okay. Amrabat yine tek başına ama bencilce mücadele ediyor. Bencilliği kendi kapasitesinde takım arkadaşı olmamasından kaynaklanıyor. Hasan Ali 11 haftadır en verimli oyununu oynuyor buna rağmen kendi bölgesinden 2 pozisyon veriyor. Santana geçen sene ki oyunundan 10 dakika oynasa kıyamet koparmışcasına vurdum duymaz, Troisi gibi sol ayak sevdasına tutulmuş gidiyor. Riveros tek yaptığı iş top kesmek. Oyun açma konusunda hiç bir özellik sergilemiyor. Eren Güngör belki de üzüldüğüm tek isim. Çok ağır sakatlıklardan sıyrılıp formayı sırtına geçirdi ama eski Eren' den ne yazık ki çok uzak. Yaşadığı sakatlıklar haliyle korkak bir oyun sergilemesine neden oluyor. Bugün yine korkak oynayarak bir iki pozisyona neden oldu. Umarım düzelir. Pekarik geldiğinden beri en kötü oyununu oynadı düşünün artık. Zurab takımın tek gerçeği. Elinden geldiğince her yerde. Defansta tehlike önlüyor, top çıkartıyor, yeri geldiğinde faul yapıp kart görüyor. Sürekli takımı için mücadele ediyor.

Bir paragraf kolunda pazuband taşıyan, Kayserispor' a verdikleri için bu takıma yeniden kazandırılan, çok şey beklenilen ama hiç bir şey ÜRETEMEYEN, karambolden gelen toplar dışında varlığını hiç ama hiç hissettirmeyen, arkadaşları koşması gereken yere top attığında alamayıp arkadaşlarına durmadan laf sokan, kötü oynadığı maçta kenara alınınca tavır yapıp soyunma odasına giden, Geldiğinde Kral diye bir yerimi yırttığım ama beni en çok utandıran isim olan Gökhan Ünal' a. Kayserispor' dan gönderilmene neden olan sürecin nasıl başladığını hatırlatmamı ister misin Kral?

Sonradan oyuna giren Nadir elinden geleni yaptı, Ömer yine top öldürme yarışına girdi, Furkan 1 şut dışında bir varlık gösteremedi.

Manisaspor ise muhteşem bir örgütlenme ile bu maçı kazandı. Futbolcusundan hocasına, teknik heyetinden yönetimine, taraftarından şehrine kadar bugün bu maçı hakederek kazandılar. Tebrik etmemek ne mümkün. 

Kayserispor yönetiminden bir ricam var. Manisaspor' un 3000 kişiden 13 bin taraftara nasıl çıktığını, takımda ki bu arkadaşlığın, hoca, yönetim ve şehirde ki bu birlikteliğin nedenini bir araştırsınlar. Bir soruştursunlar belki kendilerine yönelik bir pay çıkartırlar. Kimbilir...