16 Mart 2012 Cuma

Gurur ve Sinir.


Sözün neresinden başlasak? Başarıyı mı anlatsak yoksa ilgisizliğe mi yakınsak bilmiyorum. Ben sevincimizi paylaşalım istiyorum. Çünkü artık bu ülkede sporun gelişmesinden umudu kestim ben. Ama yine de susmak işime gelmiyor. O yüzden önce mutluluğu paylaşalım, sonra bu ilgisizliğe bir iki kelam ederiz. 


Kayseri Kadir Has Spor Salonunda Avrupa Bayanlar Euro Cup organizasyonun seyirci rekoru kırıldığı final serisinin ilk maçında kızlarımız NAMAĞLUP olarak Kayseri' ye gelen Rusya' nın Dynamo Kursk takımını 69-55 yenerek Şampiyonluk Kupasının bir kulpundan tuttu. Maç aslında oldukça dengeli geçti. 3. periyodun sonlarına kadar başa baş geçen bir mücadele vardı sahada. Öyle ki en yüksek fark 8 sayı oldu ama kapanıp 2 sayıya inmesi sadece 45. saniye sürdü. Dynamo Kursk maç boyunca hiç öne geçemedi. Maç boyunca sert savunma ile Kursk akınlarını durdurduk. Özellikle savunma ribaundlarında Sanders ve Sanford ile bariz üstünlük kurduk. Son periyotta oyun tamamen Kayseri Kaski lehine gelişti ve bir ara fark 20 sayıya kadar çıktı. Yapılan bir kaç basit hata farkın yeniden 14 sayıya inmesine neden oldu ve maç 69-55 lik skorla,14 sayı fark ile sona erdi.

Karşılaşmada Kayseri Kaski' nin en skorer oyuncusu 19 sayı atan Latoya Sanders' tı. Sanders aynı zamanda 13 ribaundla maçın en çok ribaund alan oyuncusu oldu ve maçı double double ile bitirdi. Sanford 15 sayı 8 ribaund, 1 asist, De Forge 13 sayı, 3 ribaund, 1 asist, Doneka 11 sayı, 6 ribaund, 1 asist, Bahar 9 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Pınar 2 sayı, 1 asist, Abromite ise 2 ribaundla maçı tamamladılar.


Bu galibiyetle Rusya' ya avantajlı bir skorla gidiyoruz. Biz bu takımla grup maçlarında da iki kez karşılaştık, her iki maçtan da mağlup ayrıldık. Yukarıda da vurgusunu yaptığım gibi Dynamo Kursk bütün maçlarını kazanarak gelmişti Kayseri' ye ama karşılarında öyle bir takım buldular ki sanırım kendileri de şaşırdılar. Kadir Has' ta inanılmaz bir atmosfer vardı. FİBA' nın resmi sitesinde maça gelenlerin sayısı 7200 olarak açıklandı ama maça bizzat giden arkadaşlarımdan edindiğim bilgi merdiven boşlukları da dahil olmak üzere bütün salonun dolu olduğu ve salonda en az 10 bin kişinin yerini aldığı şeklindeydi. 

Gelelim aziz Türk Medyasının dün Kayseri Kaskispor'a gösterdiği yoğun(!) ilgiye. İki gün önce Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında bronz madalya kazanan kardeşimiz hakkında " Aslı Çakır' ı sokakta görseniz kaçımız tarırız? " sorusunu soran muhterem Türk Medyası, dün Kayseri' de yazılan tarihi görmezlikten gelerek asıl yüzünü gösterdi. İstanbul takımlarının amatör kolları benzeri başarıları yaşadığında son dakika bantlarını ekranlarına taşıyanlar, takımlar ile ilgili saatler süren programlar yapanlar, başarılı olan sporcu kardeşlerimi o program senin, bu program benim koşturanlar, dün Kayseri Kaskispor' un Avrupa Bayanlar EuroCup Finalinin ilk maçında ki zaferini görmezden gelip, haber bültenlerinde en uzunu 13 saniye süren puntolarla vererek ne mal olduklarını gösterdiler. Aynı medya her fırsatta renklerin tarafında olmadıklarını, yaptıkları işi TARAFSIZLIK İLKESİ ile yaptıklarını söyler durur. Avrupa Kupası finalini oynayan Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Hakkari şehirlerinin takımları oynuyorsa en uzunu 13 saniye süren haber olur, yok İstanbul takımlarından birisi oynuyorsa haklarında özel haberler, belgeseller yapılır. İşte gerçek yüzü budur bizim Ulusal Medyamızın. Yazık ki ne yazık...