4 Şubat 2012 Cumartesi

İnsanlik Suçu


Dün akşam ki Sivasspor maç değerlendirmemin başında Sivas'ta oynanan maçın hangi şartlarda oynandığını ve buna değinilmesi gerektiğini yazmıştım. Şimdi bir iki kelam edelim bu konuyla ilgili.

Dün oynanan maçta bir kez daha gördük ki Türk Futbolunu yönetenler ( düz mantıkla aslında yönetemeyenler ) sıcak odalarında, rahat makam koltuklarında ve konforlu makam araçlarında bu işin keyfindeler. Ama sahada bu böyle değil dün bir kez daha ibretle ve hayretle izledik. Dün Sivas 4 Eylül stadyumunda Sivasspor ile Kayserispor karşılaşırken hava sıcaklığı tam -22 dereceydi. Evet evet. Yanlış duymadınız tam -22 dereceydi. Ve bu şartlarda futbol oynamaya çalışan, futbol izlemeye çalışan ve de oynanan oyunu bizlere aktarmaya çalışan yüzlerce belki de binlerce insan vardı o stadyumda. Battaniyelerle ısınmaya çalışanlar vardı hepimiz gördük. Peki bu durum sizce kimin umurundaydi? Evet futbol ekonomisi çok büyük, evet futbol bizim için büyük bir eğlence ama her şeyden önce insan olduğumuzu bir hatırlatayım istiyorum.

Sırf yayıncı kuruluş biraz daha fazla kazansın diye hiç kimsenin o insanların hayatını riske atmaya hakkı yok. Sahada futbol oynayanlar koşarak hadi biraz ısınıyorlar. Peki ya koşmadan bekleyen görevliler? Polisinden özel güvenliğine, taraftarından kameramanına bu insanların canı can değilmi? Nedir bu hırs? Bu maç illa akşammı oynanmak zorundaydı? Ayağı kaydığı için yayıncı kuruluşun kamerasına çarpan ve zaten hepimizi diken üstünde oturtan Eren Güngör'e bir şey olsaydı kim verecekti bunun hesabını?

Futbolumuzu yönetenleri çok değil birazcık İNSANLIĞA davet ediyorum. Kendinizi o stadda görevli olan biri yerine koyun. Kendinizi o kameramanın, güvenlik görevlisinin yerine bir defa koymayı düşünün. Ne söylediğimi anlayacaksınızdır. Yaptığınızın İNSANLIK SUÇU olduğunu goreceksinizdir eminim...