18 Ağustos 2012 Cumartesi

Sezon Başlarken: Genel Değerlendirme!


Sevgiliye kavuşma anı gibi sanki değil mi? Sizi bilmiyorum ama Eskişehir - Akhisar maçını beklerken bile insanı bir heyecan dalgası sarıyorsa başka bir tanımlama yapılamaz. Bu durum aynen şuna benziyor. Sevgilin senden uzakta ama gelecek. O gelmeden önce kuzeni geliyor. Biliyorsun ki kuzeninin gelişi sevgilinin gelişine en büyük müjde. Ona da yaşıyorsun aynı heyecanı. Aha da yaşadığım duygunun tam tercümesi bu. :)

Geçtiğimiz sezon bizler için sancılı geçti. Uzun yıllardır yaşamadığımız, hatırlamadığımız korkuları hatırlattı. Yine uzun zamandır almadığımız tedbirlere sevk etti. En basitinden takımda huzursuzluk çıkaran kişi Türkiye Transfer piyasasının rekorunu kıran bir fiyata satıldı. Sonra akrep dolu cebe el gitti bu sezon. Tabiri ile konuşalım. Paraya kıydık ve gittik çok iyi transferler yaptık. Genç kadroya tecrübeli ve isim yapmış yıldızlar kazandırdık. Bu transferleri kamp dönemine yetiştirdik, uyum sürecini kampta atlatmalarını sağladık. Hala eksiklerimiz olduğunu görüp bu eksikleri tamamlamak adına da çalışıyoruz. Bunlar olumlu yönler.

Ama her yıl olduğu gibi olumsuz taraflarda var. Hala taraftar ile iletişim kuracak bir yapıya sahip değiliz. Hala her iş bir Genel Menajerin omzunda. Kurumsal yapı diyebilecek hiç bir şey yok. Ne bir kombine kart tanıtımı var, ne şehirde yaşayan insanlara Kayserispor'u hatırlatacak faaliyetler. Bu sezon giyeceğimiz formalar bile daha bugun kulüpte olacak, onlarda sadece iki çeşidi. Bunu Türkiye'de başka hiç bir takıma yapamazlar. Ama bizde bütün işler bir kişide toplandığı için, taşın altına el koyan olmadığı için çok normal. Hangisine yetişecek bu adam değil mi?

Kayseri'nin hiç mi kabahati yok? Kabahatin büyüğü bizde dostlar. Biz bu takıma sahip çıkmıyoruz. Biz etkin bir güç olamıyoruz. Biz yeri geldiginde masaya yumruk vuramıyoruz. Türkiye'nin en büyük sanayii ve ticaret şehirlerinden biri ol, ülkeye ve hatta dünyaya maal olmuş bir sürü markan olsun ama şehrin takımı göğsüne alacak reklam bulamasın, el kapılarında sponsor arasın. Ondan sonra bu büyüklerimiz her fırsatta çıksın " ben Kayseri'liyim " diye kubarsın, poz atsın. Şehrin ekmeğini yesin ama o şehrin en önemli marka yüzünün yüzüne bakmasın. Bizlerde " şehrimizin insanı, firması, el kazanacağına onlar kazansın " diye Allah'ın dağında ya da gurbet ellerde sokak sokak malum firmaları arayalım. Saflık bizimkisi de...

Çok konuştum sezon öncesi. Bu kadar isyana rağmen bu yıl çok farklı olacak umuduyla başlıyorum sezona. Takımda ya da abartarak söyleyeyim kulüpte ve şehirde herkese güveniyorum. Herkesten beklentilerim var. Ama ben hocadan bu yıl patlama yapmasını bekliyorum. Bu yıl bize iki senedir hayalini kurduğu ancak vücuda getiremediği takımı izletmesini bekliyorum ve bunun için ciddi bir güven duyuyorum. İnşAllah yüzümüz kara çıkmaz.

Yeni sezon tüm camiaya, şehrimize ve Kayserispor'lu dostlarıma hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Biraz karamsar bir taraftan baktık belki ama hiç olmayan bir şeyden konuşmadık.