8 Aralık 2011 Perşembe

Emniyet Şeridi!


4 günde kötü oyunla da olsa alınan 6 puan resmen ilaç oldu ilaç. Hani otobanlarda emniyet şeritleri vardır, zor zamanlarda GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ OLAN ARAÇLARIN kullanılması için yapılan. İşte o Emniyet Şeridini YASAK olmasına rağmen kullanıyoruz bir kaç haftadır. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama Manisaspor maçından bu yana o bizim yan paslarla topa sahip olma geleneğimiz, yerini topla az oynayıp karambolden veya kontralardan bulunan gollere bıraktı. 

Manisaspor maçında, İBB Spor maçında ve bugün Samsunspor maçında bu oyun anlayışıyla çıktık sahaya. Manisaspor maçı işin deneme yanılma kısmıydı sanki. Sonrasında İBB Spor maçında yine topla içli dışlı olma alışkanlığını bıraktık. Özellikle son iki maçtır toplamda 300 olumlu pası göremiyoruz. Hatırlayın, önceki haftalarda daha 60. dakika da 300 olumlu pasa ulaşıyor maçları yaklaşık 400-410 pas ile bitiriyorduk. Ama alınan sonuçlar ortadaydı. Son 3 haftadır bu huydan vazgeçtik ve de iyi oldu. Takımın kötü gittiği şu günlerde önemli olanın 3 puan olduğunu nihayet anladık.

Bugün Kayserispor' da güzel olan bir kaç şeyden birisi Eren Güngör' ün eski Eren gibi oynaması ve partneri Zurab ile muhteşem ve kusursuz bir oyun ortaya koymasıydı. Bu durum inanın 3 puandan daha değerliydi benim için. Keza Santana' nın da çok oyunda görünmese de eski günlerine yakın bir futbol oynadığını söyleyebiliriz. Takımın en kötüsü attığı gole ve yaptığı koşulara rağmen yine Troisi' ydi. Anlamadığım şey bu adam doğru dürüst top kontrol edemezken nasıl oluyorda 28. saniye de oralara kadar gelip o golü atıyor :) Neyse ayağına sağlık diyelim. Nadir ileri uçta çok koştu, çok çabaladı. Fazla top tutamadı ama bir kaç güzel hareketle gözlerin pasını sildi. Okay Pazar günkü Okay' dan oldukça uzaktı. Hasan Ali 3 haftadır eski Hasan Ali olma yolunda. Okan sağ bekte hala sırıtıyor ve Pekarik için "Gel gel sarışınım gel." şarkılarını söylememize neden oluyor.

Samsun' da sabahtan başlayan yağış zemini perişan etti, futbol oynamayı neredeyse imkansız hale getirdi. O zemin de ve o şartlarda 90 dakika mücadele eden her iki takım oyuncularını kutlamak gerek. 

Maç içerisinde takıldığım iki pozisyon oldu. İkisinde de kararlar Kayserispor lehineydi. Birincisi Riveros' un Mustafa Sarp' a yaptığı hareketti ki istem dışı olduğunu düşünüyorum ama buna rağmen bence kırmızı karta kimse itiraz edemezdi. Hakem uyarmadı bile. Bir diğer pozisyon ise Hasan Ali' nin çizgi dibinden çıkardığı top. Vicdanı olan hiç bir hakem o pozisyona el var, penaltı demezdi ki denmedi zaten. Ama şunu da bir kenara yazalım. O Pozisyonda Hasan Ali değil de bizim Apo olsaydı kollarını iki yana açar ve topu kucaklardı. İşte futbol altyapısı denen şey böyle birşey..

Haftasonu Karabük geliyor Kayseri' ye. Matematiksel olarak kötü durumdalar ve puan almak isteyeceklerdir. Bülent Korkmaz' ın gelişi ile takımda bir maçlıkda olsa bir kıvılcım yakaladı ama sonra yeniden söndü. Karabük bu görüntüsü ile ligin zayıf halkalarından biri ama hafife alır, küçümser, nasıl olsa kazanırız havasıyla karşılarına çıkarsak o zincir boğazımıza dolaşır ve nefes alamayız. Kalan 4 haftayı en az puan kaybıyla atlatıp devre arasında gerekli takviyelerle yolumuza devam edelim inşAllah...

Sağlıcakla...