26 Ağustos 2012 Pazar

Erciyesspor 3 Puanla Başladı..


PTT 1. Lig' in ilk haftasında Erciyesspor, çok zor bir dönemden geçen Ankaragücü' nü ağırladı. Maç boyunca etkili bir oyun izleyemedik her iki takımdan da. Ankaragücü ilk yarıda Timur' un golü ile öne geçti. Hazırlanış olarak göze hoş gelen bir gol kazandırdı takımına Timur. Ama tecrübesizlikten midir, aymazlıktan mıdır bilinmez, gol sevincini formasını çıkararak yaşamak istedi ve bu ona sarı kart olarak geri döndü. İlerleyen dakikalarda ilk yarı biterken de ikinci sarıdan kırmızı geldi ve takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı da Erciyesspor' da ki en önemli pozitif görüntü pas oyunu oynamaya çalışmasıydı... Öyle ki orta sahada yeni transfer Serdar Eyilik bu oyun tarzı için biçilmiş kaftan...

İkinci yarıya Erciyesspor mutlak hakim başladı ve golü de erken buldu. 49. dakika da Mehmet Ayaz beraberliği getiren golü attı. Ancak oyun olarak tatmin edici bir futbol oynamadı Erciyesspor ikinci yarıda da. Ayağında topu çok tutsa da rakip kalede tehlikeli pozisyonlar gelmedi. Orta saha da Alaattin ve Ragıp oldukça ağırlar ama Ragıp' ın tecrübesi bu ağırlığı çok göze batırmadı. Ankaragücü ilk yarı da ortaya koyduğu baskılı ve mücadeleci oyunu ikinci yarıda 10 kişi kalmasının da etkisiyle sergileyemedi.

Osman Özköylü geçen yıl Erciyesspor' da olmayan defans arkasına top atma işini bu yıl takıma kazandırma gibi bir düşünce içerisinde. Öyle ki özellikle ikinci yarıda Ragıp' ın tam 4 topu vardı bu şekilde... İlerde bu topları yakalayacak bir isim olsaydı eğer maç daha önceden de dönebilirdi. Hanni sezonun ilk maçında resmen yokları oynadı. Onun aksine Mehmet Ayaz çok istekliydi. Ve tabii ki Kenan. Bugün takımın en iyisi her yere koşan, ikinci golü hazırlayan Kenan' dı. Erciyesspor' un bu yıl fark yaratan ismi olacak muhtemelen. İşte o Kenan' ın hazırladığı pozisyon da yeni transfer Gohou 2. golü atarak Erciyesspor' a galibiyeti getirdi. 

10 kişi oynayan Ankaragücü' ne karşı topla oynama üstünlüğünü kuran Erciyesspor bunu pozisyonel açıdan pek tutturamadı. Buna rağmen sezona 3 puanla başlamak, geriden gelip maçı çevirmek yeni kurulan bir takım için oldukça önemliydi. Devamı gelir inşAllah...

Kırmızı Sana Çok Yakışıyor...


Nuri Şahin' in Real Madrid' e gitmesi Mesut' un " eğer Alman Milli Takımını seçmeseydim Real Madrid' e gidemezdim. " tezini yer ile yeksan etti. Mou isteyerek ve bilerek, kasten ve de taammüden Nuri Şahin' i transfer etmek için 10 Milyon Euro ödedi. Geçen sezonun başında yaşadığı sakatlık belki de kariyerinin en ağır darbesiydi. Real Madrid kariyerine sakat başlamanın verdiği dezavantajı sezon boyunca yaşadı.

Sonrasında her transfer döneminde olduğu gibi bizim usta gazetecilerimiz onu İstanbul' a durmadan transfer etti. Bir gün İstanbul' un Avrupa yakasında, diğer gün ise Anadolu yakasında forma giydi. Bir gün Fatih Terim ile oturdu konuştu, diğer gün Aziz Yıldırım onu ikna etti. 


Devam eden süreçte bizim medya bu sefer Avrupa transfer piyasasına el attı. Bir gün Arsenal, bir gün Milan, bir gün Liverpool derken Nuri Şahin en sonunda Liverpool' a transfer oldu. Şahsi kanaatimdir ki kendisine en çok yakışacak formayı giydi. Kendisini en çok geliştirecek takımı seçti.


Brondan Rodgers Nuri için şans mı? Evet şans. Mourinho zamanında Chelsea rezerv takımının başındaydı ve Mou tarzı futbol oynatma gibi bir ideali vardı. Liverpool' da ilk maçında bunu pek gösteremedi ama daha iyi olacaktır. Nuri' nin satılmayıp kiralık gönderilmesi, Mou' nun satış opsiyonu konusunda net bir şekilde "hayır" demesi Nuri Şahin' in günü geldiğinde Madrid' e döneceğinin ispatı. Rodgers' ın oyun tarzının Mourinhovari olması onun Real Madrid' e döndüğünde daha hazır olmasını sağlayacak. 

Gel gelelim Real' e dönmesini istiyor muyum? Hayır... Çünkü kırmızı Nuri' ye çok yakışıyor. Umarım kendisine yakışan o kırmızı formayı senelerce giyer, Liverpool' un Steven Gerard gibi, Bill Shankly gibi efsaneleri arasına girer.