10 Haziran 2012 Pazar

Standart Tarife


Almanya kaldığı yerden devam ediyor. Portekiz' i 73' üncü dakika da Mario Gomez' in kafasından kazandıkları golle yendiler ve ölüm grubunda Danimarka ile birlikte 3 puana ulaştılar. 

Portekiz' in iki top direkten döndü. Pepe ilk yarının sonlarına doğru Nani' nin kullandığı köşe vuruşunda gelişine vurdu ama üst direği geçemedi. İkinci yarının sonlarına doğru ise aslında orta yapmak isteyen Nani' nin vuruşu üst direk ile yan direğin birleştiği çatalın üstünden auta çıktı. En az üç %100 gol pozisyonundan yararlanamadı Portekiz. Ronaldo' nun iki etkili şutu da Neuer' den döndü. Portekiz' in başında ki Bento' nun orta saha ile forvet arasında ki bağı kuramayışı, Figo' dan sonra orta sahadan forvete top aktaracak bir oyuncu çıkmayışı Portekiz' in görünen önemli sorunlarından biri. 

Almanya çok mu iyi oynadı diye sorarsak eğer; hayır ama Almanya kötü oynarken de kazanabiliyor. Bu özellik turnuva kazanmanın en büyük nedeni değil mi? Almanya' nın oyun disiplininden kopmayan anlayışı, pas yapma etkinliği ve en önemlisi yakaladığını atabilen forvetlere sahip olması bundan önce galibiyetler getirdi, hala galip getiriyor ve bundan sonra da galip getirmeye devam edecek muhtemelen. Üstelik tarihinin en genç kadrosu ile bir turnuva oynadıklarını hatırlatalım. Kayserispor' un yaş ortalamasına yakınlar : ) 24.8 Almanya' da bugün günün en başarılı oyuncusu Boateng idi. Khedira ve Hummels da bugün çok iyiydiler. Mesut Uefa tarafından maçın oyuncusu seçildi. Ben açıkçası Mesut' un pek bir futbol oynadığına katılmıyorum. Neyse... Müller, Schweinsteiger ve Podolski ise pek ortada görünmediler. Buna rağmen futbol 90 dakika oynanan ve Alman' ların kazandığı bir oyundur diyerek konuyu kapatıyorum...