6 Kasım 2012 Salı

Cangele Olayına Bakış ( Batuhan Samet Koç )

Birazdan okuyacağınız yazı Kayserispor Yönetim Kurulu Üyesi, can kardeşim, tanıdığım en iyi Kayserispor' lulardan birisi olan Batuhan Samet KOÇ' a ait. İmla düzenlemeleri dışında tek bir kelimesine dahi dokunmadan yayınlıyorum. Lütfen ne düşünürseniz düşünün, eğer yazı ile ilgili bir yorumunuz var ise ve bu eleştirel olacaksa bunu edep, adap sınırlarında ve kişilik haklarına saldırmadan, yazıyı yazanın da sizin kadar ve belki daha fazla bu takıma sevdalı olduğunu unutmadan yazın. 


Kayserispor' umuzun son 5 yılına damgasını vurmuş, taraftarın sevgilisi olmuş ve belki de Süper Ligin gördüğü en iyi 10 (on) numara Franco Dario CANGELE..!

2012/2013 Futbol sezonunun 10. (onuncu) haftasında Kayserispor-Karabük Karşılaşması sonrası bir röportajla sarsıldı bütün taraftar, mesajlar-mailler ve telefonların ardı arkası kesilmedi. Cangele bir tesadüfle belki de sırt numarasına denk gelen haftada vedasını açıkladı. Peki herkesi bu kadar üzen bu haberin arkasında ne vardı? Şu an herkesin merak ettiği olay hakkında birkaç cümle yazmamak için kendimi tuttum ancak 430 mesajın birçoğunda tepki ve tehdit vardı. Evet “tehdit” yanlış duymadınız.

Kayserispor' un şanlı taraftarı belki de duygusal bir reaksiyon göstermiş olacak ki, "Kulübü başınıza yıkarız" tarzında mailler yada mesajlar gönderebiliyordu..!

Şimdi Cangele ile Kayserisporun nasıl bir birlikteliği oldu bunu irdeleyelim, vefa denilen kelimenin Kayserispor için nasıl tezahür ettiğini mütevaziliğimizi kaybetmeden hatırlatalım.

Cangele 2007 sezonunda Kayserispor a gelmiş, yaklaşık 5 sezondur Kayserispor Kulübünün başarısı için ter döküyor. Ancak bu alın terinin bir tanesi bile yere düşmeden hak ettiği primler, hak edişler ve garanti paraları ödeniyor. 5 Sezon boyunca 3 defa sakatlık geçiren Cangele totalde 2 sezon takımda var oluyor, bununla birlikte oynadığı her dakika harikalar yaratıyor. Taraftarın sevgilisi, yöneticilerin ve onu kulübe getiren Genel Menajerin gururu oluyordu…

Dahası da var; Sözleşmesi bitmeye yakın sakatlanmış, çapraz bağları kopmuş ancak Genel Menajer Arjantine gidip hak edişlerini ödemiş, sözleşmesini 2 yıl daha uzatmış. Aynı Genel Menajer Cangele Sakat diye Amrabatı, bir daha ki sakatlığında Biseswarı transfer etmiş, ama gözü hep Cangele de… Bir röportajında “Cangele iyileşince en büyük transferimiz olacak” diyor.

2012 sezonu başlamış ve 10 haftayı geride bırakmışız, takım beklenen ivmeyi bir türlü yakalayamıyor! 10 maçın 7' sinde Cangele bir şekilde süre buluyor ama nafile, bir maç penaltı yaptırıyor, bir maç koşmuyor. Aynı Genel Menajer Cangele form tutsun diye her boşlukta hazırlık maçı alıyor, Cangele aşşağı, Cangele yukarı… Maalesef Cangele antremanda dahi koşmuyor, Şota tarafından ilk 18 e alınmıyor. Ancak kötü giden takımın tek sorumlusu, onun geri dönmesi için elinden geleni yapan Genel Menajer ve Hoca..! Nihayetinde faturayı hoca kendisine kesiyor, kendini takımın geleceği için feda ediyor. 

Artık Şota dönemi kapanmış, herkes yeni hocadan bir ses-bir nefes bekliyor. Robert Prosinečki Karabük maçında oyunu tutmasıyla beraber derin bir oh çekip Cangele' yi çağırıyor, " -Haydi Cangele maç senin…"
Karabük maçında ki Cangeleyi oturup sizlere anlatmayacağım, herkes zaten izledi. Buraya kadar hikayemiz herkesin gözü önünde cereyan etti, arka planda ise Cangele neden ayrılık sinyali verdi bunun sorusunu kısa ve öz bir şekilde cevaplayalım. Kayserispor' un Cangele' den bir tek isteği var, Cangele' ye gösterilen vefanın karşılığı isteniyor. Yani top oynaması ve takıma bir an önce katkı sağlaması, bu isteğinde de yerden göğe kadar haklı..! 

Şimdi bana mesaj atan sevgili taraftar kardeşlerim, Cangele için elinden geleni yapmış Yöneticiler yada Genel Menajer haksız da, bu sezon varlık gösteremeyen ancak parasını son kuruşuna kadar gününde alan Cangele mi haklı??? Takdir sizlerin…

Kayserispor Kulübü dün hangi çizgideyse bugünde aynı çizgisini koruyor, Cangele' ye vefa gösteriyor, parasını son kuruşuna kadar zamanında ödüyor. Cangele' yi kazanmak için elindeki tüm imkanları seferber ediyor. Ne için biliyor musunuz ?Çünkü Franco Kayserispor için “CAN” demektir.