14 Ekim 2012 Pazar

Erci"YES"


Takım çok iyi gidiyor. İnanmış bir ekip görüntüsü çizmeye devam ediyorlar. Eksikler yok değil, mutlaka var ama bir şekilde kapatılıyor, yamanıyor ve yola kalınan yerden devam ediliyor. Sonra başarı kaçınılmaz.

Osman hocanın saha kenarındaki arzusu görülmeye değer. Maçın her saniyesinde oyunun içinde. Hakeme itirazdan tutun, arkadaşlarını teselli etmeye kadar. Bir diğer artısı oyuna müdahale konusunda çok etkili. Bugün oyuna sonradan aldıkları değil, 10 kişi kalan takımına verdiği taktikle maçı garantiye aldı.

Sizi bilmiyorum ama Behram kalede bana güven veriyor. Soğukkanlı tavrı, oyunu başlatırken ki sakinliği, önündekilerle diyaloğu, hava toplarında ki etkinliği takımın defansif anlayışında ve golsüz maçlarda etkili oluyor.

Hanni sezona kötü başladı ama bugünkü oyunu ile geri dönüş sinyali verdi. Gohou sakatlıktan kurtulduktan sonra sezona başladığı yerden devam ediyor. Ben Gohou' nun transfer haberini duyduğumda eleştirmiştim ama bu sene eleman gol atmaktan çok attırmaya odaklanmış durumda ve bu işi iyi yapıyor. Fiziki problemleri var. Kondisyonunu biraz daha yükseltmesi şart. Alaattin ve Ragip kesinlikle orta sahayı toparlamış durumda. Ragıp' ın özellikle ilk yarıda ki oyunu görülmeye değerdi.

Emrah Bozkurt kenarda oynadığı zaman çok etkili olamıyor. Bugün de öyleydi. Kenan istiyor ama iki, üç haftadır etkisiz. Ama takım oyunu bu eksikleri kapatmış durumda.

Tuna' nın yokluğunda Volkan sağ bekte çok etkili olamadı. Hem ofansif, hem defansif anlamda Göztepe' li Halil ve Rodriguez karşısında etkisizdi. Tuna' nın hızını aradık açıkcası.

Erciyesspor haftayı averajla da olsa lider olarak kapattı. Sonra ki hafta Samsunspor deplasmanı var. Dilerim bu çizgilerini bozmadan ve gümbür gümbür bir galibiyetle döner, liderliği perçinlerler...

Vay Arkadaş...


Felix Baumgartner kendisini 39 Km yukarıdan, Stratosfer tabakasından, anlayacağımız dille Uzay dan boşluğa bıraktı. Özel yapılmış bir balonla 2.5 saatte 39 Km ye çıkan Felix, hazır olduğunda kendini dünyanın kucağına bıraktı. 5 dakika boyunca düştü, düştü, düştü ve ABD' de, New Mexico' da, Rooswelt Hava Üssü yakınlarında bir yere indi. 

Heyecanlandık, imrendik ve hatta bunu bir " Türk yapsaydı ......... olurdu. " diye espriler yaptık ama adam hiç birini duymadı ve adını tarihe yazdı... Helal olsun...