10 Mart 2012 Cumartesi

Galip "BİTTİ"gen




Mehmet Ali Aydınlar TFF' sinin MHK üyesi, eski Diyarbakır ve Kayseri bölgesi hakemi Galip Bitigen bu yazının konusu. Gerek hakemliği esnasında, gerek MHK üyeliği esnasında kendi şehrinin takımlarına gün yüzü gösterilmesin diye kendisini yırtan, bu huyundan hiç vazgeçmeyen Galip Bitigen. Oysa onun adından GURURLA bahsetmeyi çok isterdik. İsterdik diyorum çünkü Kayseri' de Kayseri takımları ile ilgili olan herkes çok büyük ihtimalle aynı şeyi söyleyecektir. 

Galip Bitigen' i tanımam. Yani ismen tanırım ama cismen tanımam. Tanımak ister miyim? Yok kalsın... Kendi şehrinin takımlarından kişisel intikamlarını almaya çalışan, egosuna yenik düşmüş bir kişi ile ortak hiç bir noktam olamaz. Hakkında biraz araştırma yaptığımda elde ettiğim bilgiler de 1990-1999 yılları arasında profesyonel liglerde maçları yönettiği, hiç üst düzey hakem seviyesine erişemediği falan filan.


Kendisi halen ( yanlış bilmiyorsam eğer ) Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BEF isimli şirkette çalışmakta. Yani ekmeğini Kayseri' den yemekte. Gerek Kayserispor yönetimi ile, gerek Kayseri Erciyesspor yönetimi ile kişisel sorunlar yaşadığı bilinir ve daima bu dile getirilir. Kendisi de hakem iken ( Diyarbakır bölgesi hakemiyken ) Kayserispor' un maçlarında gösterdiği tavırlarla bunları dile getirenleri hiç yalancı çıkartmazdı. 


Sonra Galip Bitigen MHK üyeliğine getirildi. Kimin tarafından, niye getirildiğini muhtemelen kendisi de anlamamıştı. Bir baktık bu sezon Kayserispor' un puanları bir bir uçmakta. Sebep ve neden aramaya gerek bile kalmadan mevcut hakemlerin yönetimleri, hataları, verdikleri ve vermedikleri kararlar bizim için gündem olmayı başarıyordu. Öylesine bir gün de TV1' de Doğan Havur, Metin Sönmez ve Fehmi Kuş hocamın katıldığı Sporkolik programından bir öğrendik ki MHK Üyesi Galip Bitigen hakemler üzerinde olumsuz tesirler yaratacak konuşmalar yapıyor. Kayserispor lehine karar vermeyin gibisinden şeyler söylüyor. Aslında ihtimal vermememiz lazımdı ama evveliyatından haberdar olduğumuz için normal karşıladık. Peki bir Kayseri' li Kayseri takımlarına neden bu tavrı takınır ki? Alıp veremediği ne olabilir? Bu sorular hep yanıt bekledi ama hiç yanıtlayan çıkmadı. Bizim bildiğimiz kadarıyla Galip Bitigen ve tayfası ( artık bu tayfada kimler var bilmiyoruz ) Kayserispor kulübü ve diğer kulüplerimizin yöneticileri ile problemleri olan bir insan. Öyle ya da böyle kişisel egolarını ve intikam duygularını müsabakaları etkileyerek tatmin etmeye çalışan biri. Biz öyle duyduk en azından. 

Galip "Bitti" de biz de rahatladık biraz. Bakınız geçen hafta Manisaspor maçında Fırat Aydınus, bu hafta İBB Spor karşısında Cüneyt Çakır görev alacak. Bu hakem atamaları bile şu yukarıda bahsedenlerin doğru olma ihtimalini güçlendiriyor. Ne diyeyim. Kayserispor' un eğer ki zerre hakkını yediyse kendisi, ben bir Kayserispor tarafaftarı olarak hakkımı helal etmiyorun.