31 Ocak 2012 Salı

Güzel Futbol, Hakli Galibiyet




Iyi futbol yanında aksayan hususları da söylemezsek olmaz.

Kujovic bugün sadece gol atanın kahraman olacağını sanarak en az 3 pozisyonda bencilligine yenik düştü. Tarihi farka gidebileceğimiz maçta çok büyük hataydı. Troisi attığı gole ve ilk 15 dakika daki oyunu sonrasında kalan 73 dakikayı eski kimliğine bürünerek geçirdi. Yine top kayıpları,pas hataları vs.vs.

Bugün takımda aksamayan en güzel görüntü defansı ve orta sahası idi.. Gerek Zurab'in gerek Riveros'un yokluğunda bu bölgelerde sıkıntı yaşayacağımızı düşündüm ama korktuğum başıma gelmedi. Hem Eren Güngör, hem de Ilhan Eker defansta fazlasıyla görevlerini yaptılar. Pekarik Querasma'ya, Hasan Ali Simao'ya gün yüzü göstermedi.

Orta saha da ise Okay ve Abdullah yine çok iyi iş çıkardı. Fernandes'in ayağına gelen her topu ilk Furkan karşıladı ve tacizlerinin karşılığını aldı diyebiliriz. Eren Güngör'e yaptığı hareket çok tehlikeliydi. Allah korudu desek abartı olmaz sanırım..

Maçın kısa özetini şu şekilde yapmak mümkündür sanırım. Kayserispor kalabalık ve koşan orta saha sayesinde erken gelen gol ve tabii ki kaçan goller sonucunda Beşiktaş'ı Kayseri'den uğurladı . Kayserispor Beşiktaş ile evinde oynadığı son 7 maçın 6 sını "GOL YEMEDEN" kazandı, 15 maçlık süregelen rüyalarına son noktayı koydu, bu sene bir takıma karşı ilk defa hem dışarıda hem içerde karşı maç kazandı ve de tarihinde ilk defa Beşiktaş'ı ligin iki yarısında oynadığı iki maçta da yenmeyi başardı.

Galibiyet camiaya ve taraftarlarımıza hayırlı olsun...