19 Eylül 2011 Pazartesi

Değişim Şart.


Değişim şart. Hem de her konuda köklü değişiklikler şarttı. Son aldığımız bilgiler o değişikliğin yapıldığı yönünde. Salı günü oynanacak Gaziantepspor maçı çok önemli bir sınav. Hele ki şu günlerde olması daha bir zor. İki haftayı 0 puanla geçen iki takım var. Ve mutlaka ikisi de kazanmak için oynayacaktır.

Bu hafta Kayserispor' da köklü değişiklikler olacağının sinyalini Şota hoca ve kurmayları verdi. Dün yapılan moral ziyaretinde as kadroda 2 haftadır formsuzluğuna rağmen forma bulan Troisi ve Günal kesik yemiş. Ayrıca Okay' ın hafif sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceğini öğrendim. Kalede Navarro olacak. Geri dörtlü de Petarik, Zurab, Eren, Hasan Ali, orta saha da Santana Riveros, önlerinde Engin, solda Amrabat, sağda Sefa ve ileride Ömer Şişmanoğlu kadrosu ile sahada olacak muhtemelen takım.

Bu köklü değişiklik şarttı. İlk 2 haftada sahaya çıkan kadroda maalesef oyun anlayışı konusunda hiç bir ışık yoktu. Üstelik bazı konularda çelişkiler mevcut. Örneğin ligin en genç takımı Kayserispor diye övünüp, bu gençlerle şampiyonluk gelecek diye her yerde konuşan.bizler o çok bel bağladığımız gençlere şans vermiyoruz. ya da az şans veriyoruz. Kimse kusura bakmasın ama bu takımda oyun kurabilecek oyuncu olarak Cangele dışında kim var? Engin. Peki biz onu ilk 2 hafta düşündük mü? Hayır. 2 sezondur hiç bir ışık vermeyen Troisi' den medet umduk.Sonuç ortada.

Kıssadan hissedir ki bu dakikadan sonra mevcut kadro ile devre arası bulunacağı için takım bir an önce toparlanmalı, yapılan genç transferler değerlendirilmeli, elde ki alternatifli kadro kullanılmalıdır.

Hocaya akıl vermek her ne kadar haddimiz olmasa da Şota Hocanın dikkat etmesi gereken bir diğer konu oyuna müdahale anları. Oyuncu değişiklik hakkını kullanmak için oyuncu değiştirilmemeli. Geçen yıl oyuncu değiştirerek ve hatta her oyuncu ile taktik değiştirerek maç kurtaran takımdan ne yazık ki 2 maçta eser yoktu. Son dakikalara kalan maçlarda mutlak suretle kilit rol oynayacak bir isim elde tutulmalı ve bu oyuncuya o motivasyon verilmeli. Geçen yıl bu konuda Emir Kujoviç oldukça etkiliydi.

Bir de her yerde söylediğim bir şey var. Belki hocanın istediği sisteme uygun transferler yapılmadı. Bu konuda sıkıntılı olabilir ama eğer ki buna rağmen sevgili hocam hala takımın başındaysan birazcık sistemi değiştirip oyunculara uygun sistem arayışına girmelisin. Sisteme uygun oyuncu bulmak pekte kolay bir iş değil günümüzde..