12 Ekim 2012 Cuma

Kısmetse Hedef 2016


Valla öyle... Hani alıştık ya her turnuva öncesinde bu cümleye. Daha 3. maçın sonunda hiç üşenmeden kurabiliyorum gördüğünüz gibi... Haksız da değilim sanırım. Yani sahada oynanan futbolu, oynayan futbolcuyu, oynatan hocayı, bu futbolun oynandığı sahayı görünce haksız olmadığıma inanıyor, hedefimi bir 4 sene sonrasına götürüyorum.

Hasan Ali, Ömer Toprak, Semih ve Gökhan Gönül' den kurulu defans tamamen kendisini pikniğe odaklamış. Sağdan Gökhan, soldan Hasan ileri uçtaki arkadaşlarından çok hücuma çıkıyor, yaptıkları her orta, verdikleri her pas rakipten dönüyor ve bunların %80' i kalemize kadar geliyor, bir birinin kademesine giren, bir birinin açığını kapatan kimseyi sahada ve asli görev yerinde göremiyoruz. Orta saha desen Allah' a emanet. Ne yaptığını bilmeyen bir Hamit, ne yaptığını bilen ama yaptığı şeyin ne anlama geldiğini anlamayan bir Topal, arkasını rakibine her döndüğünde " kurşun yedim, sol yanımdan " türküsü ile kendini yerlere bırakıp, toprak dam yuvarlar gibi yuvarlanan Emre, az biraz mücadele eden, arkadaşlarını ve tribünü gaza getirmeye gayret eden ama pekte beceremeyen bir Arda. Orta sahadan tek bir organize atak yapamadan 90 dakika bitirdik, tek isabetli şutu kornerden Umut' un kafası ile bulduk. Daha ne konuşalım ki?

Abdullah hoca kendisi için oluşturulan olumlu ılık rüzgarı, arkasından esen Katrina kasırgası sanıp asıl yapması gerekenden farklı şeyler yapmaya başladı ve bir anda alabora oldu. Güvenilmesinden ve beklenilmesinden yanayım ama eğer ki bu baskıyı kaldıramayacak, kendisinden öncekilerin bıraktığı maziye ve mirasa sahip çıkıp, değişiklik yapmayacaksa kusura bakmasın... Milli saydığımız değerlerin yerelliğine inanmaya kaldığımız yerden devam ederiz.

Rumen'ler ise berbat zeminde defanstan oyun kurup, biz ayağımıza topu her aldığımızda topa baskı yapıp, ayağımızdan o topu rahat çıkarttırmayıp, ne istedilerse bize yaptırıp, kalecinin yaptığı hata ile golü bulup, Razvan Rat ile kanat defansı nasıl yapılır ve kanat hücumuna geriden nasıl destek verilir dersini verip ilk uçakla memleketlerine, belkide bizim soyup yiyemediğimiz portakalı soymaya ve yemeye gidiyorlar. 

Ama Rıdvan diyor ya; " Rumenler iyi takım değil, kaliteleri yok... " Tabii Rıdvan' ın puan tablosundan, atılan ve yenilen gollerden haberi yok. Hatırlatalım... 


Malik Fathi' nin Milli Takım Seçimi.


Mainz 05' den kiralık olarak takıma kiralık olarak kazandırdığımız Malik Fathi 8. haftadan itibaren Türk statüsünde oynayacak. Süleyman Hurma bu açıklamayı yaptıktan sonra şu ifadeyi eklemiş.Malik Fathi Türk Milli Takımında oynamak istiyor. 

Normal şartlarda ben oynayamayacağını iddia ediyordum. Ama Fifa' nın Milli Takım Seçimi ile ilgili maddesini okuyunca ve çevirisini yaptırınca işin boyutu değişti benim için. Madde de geçen ibarenin İngilizcesi ve tercümesi şu şekilde.
a) He has not played a match ( either in full or in part ) in an official competition at "A" international level for his current Association, and at the time of his first full or partial appearance in an international match in an official competition for his current Association, he had already had the nationality of the representative team for which he wishes to play.
a) Futbolcu Uluslararası düzeyde bir Resmi Maçta (tamamen veya kısmen) forma giymediyse milli takım değiştirme hakkına sahiptir ve ilk resmi maçi oynadığı sırada değiştirmek istediği Federasyonun vatandaşlığının bulunması gerekir.

Bu da ibarenin fotoğraf hali.. 

Benim aklımda kalan maddede ise " resmi ya da özel maç farketmeksizin bir ülkenin A Milli Takım formasını giyen futbolcu başka ülkenin Milli Takım formasını giyemez... " şeklindeydi.

Malik Fathi Almanya A Milli Futbol Takımı ile 2006 yılının Ekim ayında Gürcistan' a karşı oynanan hazırlık maçında sahaya çıkmıştı. Dolayısıyla Malik Fathi' nin oynadığı resmi bir maç yok. İşte bu noktada Fifa' nın kuralı gösterdi ki Malik Fathi 100 fırın ekmek yer, performansını yükseltir ve tabii Türkiye' de oynamayı tercih ederse (!) Milli Takım forması giyebilir...

Haydi hayırlısı... Umarım çok çalışır ve hem kulüp için hem de Milli Takım için çok başarılı maçlar çıkartır da ben şu 100 fırın ekmek konusunda özür dilerim...