17 Temmuz 2011 Pazar

Sefa Yılmaz

Klasik Kayserispor transfer hikayelerinden birisi aslında Sefa Yılmaz. Daha doğrusu klasik Kayserispor Gurbetçi transferlerinden bir tanesi. Genel Menajer Süleyman Hurma' nın ve ekibinin nerden, nasıl ve ne şekilde bulduğu sırrını bir türlü vermediği, Bundesliga' da ve Türkiye' de bir çok ekibin peşinde olduğu bir isim. Dolgun bir bonservis ücreti karşılığında alındığını biliyoruz. 



Kısaca Sefa YIlmaz kim tanıyalım isterseniz. 

Futbola Eintracht Südring Berlin' takımında başlar. Daha sonra daha üst liglerde oynayan takımların dikkatini çeker ve o takımlardan biri olan FC Schönberg alt yapısına girer. WFL Wolfsburg alt yapısına geçişi bu takımdan olur. Wolfsburg Rezerv takımı olan WFL Wolfsburg II takımında gösterdiği üstün performansa rağmen A takım için tercih edilmez. Burada oynadığı futbol onu Bundesliga II ekibi Dusiburg' a götürür. Duisburg' da kısa kariyerinin en parlak dönemini yaşar. Bundesliga II ligi takip edenler bilir ki en az Bundesliga I gibi hararetli ve heyecanlı maçlara sahne olur. Zorluk seviyesi üst düzeydedir. Bu ligde Duisburg forması ile 37 maça çıkan Sefa Yılmaz attığı 6 gol ve yaptığı 4 asist ile takımının önemli isimlerinden biri haline gelir. Öyle ki Bundesliga II ekibi olan o Duisburg bu yıl ki Almanya kupasında FİNALE KALMA başarısını gösterdi ama finalde bozguna uğradı ve 0-5' lik bir mağlubiyet sonucunda Almanya kupasını Schalke 04 aldı.




Gelelim Sefa Yılmaz' ın özelliklerine. Bir çok arkadaşım onunla ilgili olarak çok iyi bir kanat oyuncusu olduğu konusunda görüş paylaştı benimle. Ki bu arkadaşlarım genelde Almanya' da yaşayan gurbetçi arkadaşlarım. Duisburg taraftar forumlarında konu ile ilgili yapılan yorumlar Sefa' nın gidişinin ne kadar zor geldiğini gösterir cinsten. Sanırım Sezon Öncesi Değerlendirmesi II başlıklı yazımda kısaca geçtiğim gibi Sefa için Cangele tipinde bir oyuncu demek mümkün. Özellikle kanatlarda ve forvet arkasında oynama özelliklerine sahip. Ayağa pas yapan, süratli ve akıcı bir futbol oynayan bir görünüm çiziyor. Süleyman Hurma ile transfer hakkında yaptığım sohbette Cangele' ye alternatif olarak alındığını söylemesi de her iki bölgenin adamı olduğunu anlatıyor. İstatistikleri oldukça iyi bir oyuncu Sefa Yılmaz. Baktığımızda WVL Wolfsburg II takımında ve U-19 takımlarında 21 gol 9 asistle, Duisburg' da ise 37 maçta 6 gol 4 asistle oynamış. U-21 Türk Milli takımında da forma giydiği 1 maçta 1 golü var. 

1990 doğumlu Sefa. Kayserispor' un 23 yaş ortalaması ile kurduğu takımın temel taşlarından. Oynanan 2 hazırlık maçında çıplak gözle izleyenlerin edindiği izlenim ise her şeyiyle futbolcu dedirten cinsten. Onun oynadığı dönemde Kayserispor kanatları daha etkin ve atak kullandı. İlk 11 için göz kırpıyor demek zor olmasa gerek ama çok iyi bir rotasyon oyuncusu olacağı kesin.

Aşağıda ki video Sefa ile ilgili bulduğum tek video. Burada Karlsruher SC' ye attığı gol var. Taraftar kamerasından çekilmiş bir görüntü olmasına rağmen golün güzelliği kendisini belli ediyor.

Kayserispor' a hayırlı olsun. Dilerim umduğumuz katkıyı sağlar ve Kayserispor' da kazandığı başarılarıyla adını tıpkı Cangele ve Toledo gibi kalbimize ve beynimize kazır.

Muratt