19 Temmuz 2012 Perşembe

Mouche Transferi


Bir kaç gündür HorantaNet te haberini yapmaktayız malum. Arjantin' in güçlü ekiplerinden Boca' lı Pablo Mouche ile çok ciddi şekilde ilgieniyoruz. Bu haberi de ilk biz vermiştik oradan zaten. Neyse. Ciddi gelişmeler var transfer ile ilgili...

Öncelikle transferin gerçekleşme ihtimali düşükten yükseğe doğru ivme kazandı onu belirtelim.Yaklaşık 15 gündür transfer ile ilgili ciddi gelişmeler vardı. Sürekli irtibat halinde olduğumuz bir isimdi Mouche. Amrabat' ın gidişi ile Şota bu oyuncunun kesinlikle transfer edilmesini istedi ve Süleyman Hurma bütün dinamiklerini devreye soktu. Öncelikle Boca' ya transfer için müracaat edildi. Boca'nın transfer konusunda oyuncunun tavrını görmesi üzerine görüşmeler başladı. Aynı anda Cangele' den transferde yardımcı olması istenildi. Ve kaptan kendisine düşeni fazlasıyla yaptı. Oyuncu ikna olacaksa eski takım arkadaşı Cangele' nin emeği yadsınamaz. Oyuncunun kulubünden ayrılmak istiyor olması bizim için avantajdı. 

Yaklaşık 1 hafta önce ilerleyen gelişmeler üzerine biz HorantaNet te haberini verdik. Sonrasında gelişmeler büyüdü. Özellikle dün hazırlık maçı izlerken Aslı Pelit ( 10' ların Kıtası programının yapımcısı ve sunucusu ) Mouche ile ilgili olarak " Mouche' yi Türkiye' ye yolluyoruz " twitini attı. Gece yarılarına kadar haber bekledik ancak beklenilen haber gelmedi. Bugün ise bundan bir kaç saat kadar önce Mouche FoxSports Arjantin kanalına transferi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bunlardan en önemlisi ise; " Türkiye' de mutlu olacağıma inanıyorum, ancak Boca' dan ayrıldığıma üzgünüm. " kısmı idi.

Kendi cephemizden de olumlu haberler aldık. Konuyu şöyle bağlayalım. Mouche transferinin olma ihtimali inanılmaz yükseldi. Olursa harika olur. Son zamanların popüler meyvesi çileği biz yemiş oluruz. Olmazsa ( ki kimse element uydurmaya çalışmasın, bu ihtimal çok düşük ) bir büyük transfer ile daha adımız anılmış ama alternatiflerine yönelmiş oluruz. Üstünde durmamız gereken konu; Kayserispor artık yıldız satarken ALABİLECEK kadar da güçlü bir kulüp olmuştur...

Bildiklerimin hepsini paylaştım. Ekstrası olursa yine paylaşırım. Daha Amrabat' ın transferi ile ilgili bana küfredenlere karşı verilecek cevabi yazı var sırada : ) İyi akşamlar ve şimdiden herkese Hayırlı Ramazanlar...

Daha Çok Erken


Dostlarla dün tesislere gidip Gaziantepspor ile oynadığımız hazırlık maçını izledik. Öncesinde aziz memleket Kayseri’ de biraz turlayıp hem şehirle, hem de dostlarla vakit geçirdik. İyi geldi.

Maç için tesislere vardığımızda yaklaşık 150-200 kişinin maçı takip etmek amacıyla tesislere geldiğini görmek bana moral verdi.

Bu sene takımın daha fazla desteği ihtiyacı olduğunu şehir olarak anlarız umarım. Gelelim maçı izleyebildiğimiz kadarıyla takımın kısa değerlendirmesine.

Öncelikle belirtelim. Son iki sezondur uygulamaya çalıştığımız pasa dayalı sistem yine sahadaydı. Kalabalık orta saha kurgusu ve defans arasına atılan toplar ile pozisyon bulma hevesimiz devam ediyor. Güzel olan şu ki attığımız 3 golün 2 tanesi bu oyun anlayışının meyvesi oldu.

İsim isim değerlendirecek olursak sanırım Cleyton ve uzun bir sakatlıktan dönen Engin’ den başlamam gerekiyor. Cleyton kesinlikle Ziani tarzında, daha az koşan ama daha teknik, akıllı pas yapan, sahaya dağılan arkadaşlarına yol açan, kumaşı çok ama çok kaliteli bir futbolcu. Oynadığı oyun, yaptığı asist ve attığı gol ilk defa izlememe rağmen beni tatmin etti. Daha da iyi olacak kanaatindeyim. Engin ise geldiği ilk günden beri Okay ile birlikte bu takımın geleceği olduğunu düşündüğüm iki isimden biri. Sakatlanana dek çok az fırsat verildi diye Şota’ yı eleştirmiştim. Dün oynadığı futbol ile beni yine utandırmadı ve bu takım içinde o formayı giyebileceğini gösterdi.

Beklerde sıkıntı yaşadığımız dün çok net bir şekilde ortaya çıktı. Erdal kaliteli ama eksikleri var. Braga’ dan getirilen Emre’ de sağ bekte istekli ama eksikti. Kamil şu kadroda sağ bekin tartışmasız favorisi. Ama bu iki bölgeye transfer şart. Stoperde Zurab sırıtmadı. Gel gelelim Berkay o bölgenin favorisi olmadığını bize kanıtladı. Bir kaç doğru hamle yaptı ama çok hantal. Eren oynadığı bölümde fena sayılmayan bir futbol oynadı. Stoperde denenen Salih Dursun ise kendinden emin bir oyun oynadı. Selim Teber misali ” ne iş verirsen yaparım hocam ” ifadesi tavırlarından belli.

Abdullah dün üst düzey oynadı ama bu Abdullah’ ın ilk 11 oyuncusu olduğunu göstermiyor. Yıllardır üzerine bir şey koymadan ve ne çok iyi, ne çok kötü futbol istikrarını bozmadan devam etmesi onun adına başarı sanırım. Riveros bıraktığımız gibi. Umut inanılmaz bir yetenek. Bence daha çok şans verilirse çok önemli bir oyuncu kazanmış olucaz. Topu alır almaz rakip kaleyi düşünen, oyunu rakip yarı sahaya taşıyan çok becerikli bir isim bence. Okay ise dün ayakta kalan ve akıcı oynayan bir görüntü verdi. Sizlerden isteğim biraz daha sabırlı olmanız bu çocuklara karşı. Bir kez daha belirteyim. Okay, Engin, Umut bu takımın geleceği.

Son olarak Ertuğrul. Ben o kaledeyken açıkçası kendimi rahat hissettim. Yediği golde bile hatası yoktu. Hatta tehlikeyi önceden sezip çok iyi alan daralttı ama yılların Underreatedı ( kıymeti bilinmeyeni ) Serdar Özbayraktar çok akıllı bir gol vuruşu ile golü buldu.

Özetle henüz umutlanmak için veya karalar bağlamak için çok erken. Sabır gerek, destek gerek. Bu takımın hepimizin olduğunu unutmadan…