8 Haziran 2012 Cuma

Ve Başladık.


Euro 2012 ye Polonya Yunanistan maçı ile başladık. Çok hareketli geçmesini beklemediğim bir maçtı. Beklediğimin tam aksine tek taraflı bir baskı ile başladı. Baskının tarafı ise Polonya' ydı. Ilk yirmi dakika da Barçavari bir futbol oynadı Polonya. 17. dakikaya kadar net iki pozisyondan yararlanamadı ama Şampiyon Dortmund' un golcüsü Levandowski o dakika da golü kazandırdı. Sonrasında da oyunu kontrol etmeye devam etti ilk yarı sonuna kadar. 

Yunanistan'ın tek pozisyonu bir yan topa yükselen yabancı damat Gekas'ın kafasından geldi. Ikinci yarıya Yunanistan'ın hocası Santos, Nimes'in yerine Salpingidis'i alarak başladı ve maçın akışını bu futbolcu bir anda değiştirdi. Önce sürpriz yumurtadan çıkan oyuncak gibi golü attı, sonra hediye paketinden çıkan boks eldiveni misali penaltı kazandırıp, Polonya kalecisi Scezny'ye kırmızı kartı aldırdı. Her ne kadar Karagounis penaltıyı kaçırsada, o soğuk duş Polonya'ya yetti ve ikinci yarıda pozisyon bulamadan maçı bitirdiler. 

Ilk yarı da Polonya Yunanistan'ın "bekle,soğut, duran top ya da yan toptan gol bul" stratejisine iyi direndi, Yunan forvetlere bir kez hava topu gösterdi. Ikinci yarıda topu ayağında tutan Polonya olmasına rağmen defansın arkasına atılan toplar ile Yunanistan hem golü, hem penaltıyı, hem kaleciye kırmızı kartı buldu, hem de 2, 3 net pozisyondan yararlanamadı. 

Hakeme değinmek gerekirse Yunanistan'ı ilk yarıda katletti Ispanyol hakem. Sokratis' e olmayan iki sarı kart gösterip kırmızı ile oyundan atarken bir de penaltılarını yedi. Ikinci yarı da ise göze batacak bir hata yapmadı ve beni hayretler içinde bıraktı. Ilk yarıda ki yönetimini görüp bir ara "Portekiz asıllı Ispanyol" yakıştırması yapsamda kendi kendime, ikinci yarı biraz olsun toparladı. Asıl korkum ise ilk yarıda ki kötü yönetimin Polonya'nın iyi, Yunanistan' ın berbat oyununu gölgeleme ihtimaliydi. 

Yunanistan'da hayal kırıklıkları Samaras, Nimes ve Gekas, Polonya' da ise Obraniak ve Rybus'du. Özetle zor olsa da Polonya'nın kazanacağını düşündüğüm maç berabere bitti. Ve Hoşgeldin Euro 2012...