19 Temmuz 2011 Salı

Eren Güngör


O bizler için bir fenomen. Bizlerden kastım Kayserispor taraftarları. İlk geldiği günden bu yana hem kişiliği ile, hem futbolu ile sevgimizi, saygımızı, inancımızı ve güvenimizi ne kadar hakettiğini gösterdi. Olmadığı her maçta aradık onu. Fazlasıyla aradık. Hiç utandırmadı bizi bugüne kadar. Ne oynadığı maçlarda, ne özel hayatında. Elinden geleni yaptı her defasında. Ama biraz şanssızlık, biraz da uygulanan yanlış tedaviler 2 yıldır uzak tuttu bizi ondan.

Eren İzmir' de başladı futbola. İzmir' in Çamdibigücü takımında oynadı ve sonra Altay' a transfer oldu. Burada profesyonel sözleşme imzaladı. 2004-2007 yılları arasında Altay formasını terletti. İyi bir stoperdi. Milli takımın çeşitli kademelerinde forma giydi. Kayserispor Teknik Direktörlüğüne getirilen eski Ümit Milli Takım hocası Tolunay Kafkas' ın Ümit Milli Takımdan öğrencisiydi. Tolunay hoca çok istedi Eren Güngör' ü. O da Kayserispor' lu olmayı istedi.


2008 yılında Kayserispor ile sözleşme imzaladı. O gün bugündür Kayserispor' un oyuncusu. İmza töreninde konuşan Genel Menajer Süleyman Hurma demişti ki; " oyuncumuzun Kayserispor' dan A Milli Takıma gideceğinden şüphemiz yok. " Söylediği gibi oldu Süleyman Hurma' nın. Eren Güngör Kayserispor' da oynarken herkesin dikkatini çekti. İyi top kesiyor ve hava toplarında rakiplerine üstünlük sağlıyordu. Geriden oyun kurma yeteneğide vardı ki bu özel bir beceriydi. PSG ile oynadığımız Uefa Kupası ön eleme maçlarında takımın en iyilerindendi. Gerçi çoğu maçta en iyi isimlerden biriydi.




Eren Güngör' ün bu futbolu herkesin dikkatini çekiyordu. O dönemde Milli Takımlar Teknik Sorumlusu olan Fatih Terim' de bunlardan biriydi. 19 Kasım 2008 yılında Avusturya ile oynanan özel maçta ilk kez 5 numaralı Milli Formayı Eren Güngör' e emanet etti. Hemde ilk 11 de başlatarak bu güvenini herkese gösterdi. Sonrasında 2 kez daha giydi Ay Yıldızlı formayı. Ama sakatlıklar onu MilliTakımdan kopardı aynı bizden kopardığı gibi. Gittiğinde Milli Takımda da  yüzümüzü kara çıkartmadı. Kayserispor' u ve bizleri temsil ederken yine çok iyiydi. 



Eren Güngör ve bizler için kabus dolu günler ise 2009-2010 sezonu hazırlık kampında oynanan bir hazırlık maçı ile başladı. Rakip  Litex Lovech' ti ve hazırlık maçı oynanıyordu. Daha maçın 10. dakikasında ayağı çimlere takılan Eren Güngör' ün Sol diz ön çapraz bağları koptu. 4 aylık bir süreçti aslında ön görülen sakatlık zamanı. İstanbul' da bir ameliyat geçirdi sakatlandığı bacağından. Sonrasında yapılan yanlış tedaviler onu tüm sezon boyunca 35 numaralı formasından alıkoydu. 



2010-2011 sezonunda formasını giyeceğini ümit ederek beklediğimiz Eren Güngör sakatlığının devam etmesi nedeniyle sezonun 2. yarısının başına kadar yine Kayserispor formasından uzak kaldı. Sezonun ikinci devresinin başında takımla idmanlara devam eden Eren Güngör uzun zaman sonra 11 de çıktığı ilk maç olan Eskişehirspor maçında bu kez sağ diz ön çapraz bağları sakatlandı ve yine hem kendisi için hem de bizler için o ızdırap dolu günler başladı. Sezon bitmeden düzelen Eren Güngör' ün yeni bir sakatlık yaşamaması adına daha temkinli davranan teknik heyet güç kazanana kadar idman yapmasını bile yasakladı. 

Bu sezon öncesi hazırlık kampında yerini aldı genç oyuncu. Şu anda takımla birlikte Hollanda' da ve kendisini yeni sezona hazırlıyor. Dilerim benzer sakatlıklardan Allah Korur ve bizlerde özlediğimiz Eren Güngör' e bu yıl yeniden kavuşuruz. Bizler Eren Güngör' ün Kayserispor forması giyeceği günü iple çekiyoruz. İnanıyoruz ki o bu takımda ki SEMBOL İSİMLERDEN birisi olacaktır.




Eren Güngör sakat iken Kayserispor ne kadar büyük bir camia olduğunu gösterdi ve 2012 yılında bitecek olan sözleşmesini 2014 yılına kadar uzattı. Eren Güngör' ü elinde bir kupa ile görmek ve KAYSERİSPOR KAPTANI EREN GÜNGÖR cümlesinin telafuzunu dinlemek günün birinde bizlere nasip olur umarım.

Bu arada bir dip not; Franco Dario Cangele ve Eren Güngör Kayserispor' un Ruhudur. : )