7 Kasım 2012 Çarşamba

Cangele Kayserispor'un Ruhudur!


Herkes tarafından bir şeyler söylenmeye, farklı farklı yorumlar yapılmaya başlandı. O zaman bizde sözümüzü söyleyelim. Fenerbahçe'nin Alex krizine benzeyen bir durum ile karşı karşıyayız. Fb'liler için Alex neyse Kayserispor'lular için Cangele odur. Takıma bugüne kadar en çok ruh veren isimlerin başında gelir. Geldi geleli başı beladan kurtulamamış, hak ettiği değerin belki de çok azını görmüştür Türk Spor kamuoyundan ve bizlerden. Buna neden olan şeyin yaşadığı talihsiz sakatlıklar ve takımdan uzak kalmalar olduğunu biliyoruz.

Sakaryaspor küme düştükten sonra kiralık olarak takıma kazandırıldı Franco. O dönemde adını fazla duyuracak şeyler beklenmiyordu ama o hepimizi şaşırttı. Sonra bonservisi alındı ve Kayserispor' lu yapıldı. Hepimiz sevindik. Zaten kiralık gelip bonservisi alınan ender isimlerdendir kendisi. Sonra sakatlandı. Ağır bir sakatlık yaşadı. İyileşti derken bir daha sakatlandı. Sonra yeniden iyileşti dedik, bu sefer geldi dedik ama bir kez daha gözümüzün önünde lanet peşini bırakmadı. Gözümüz hep onu aradı. Hep yollarını gözledik. Öyle bir futbolcuydu ki; Makakula gibi bir adamı tek başına gol kralı yaptı. Takımı en iyi temsil eden isimlerden biriydi.

Bu yıl sezon öncesi kampına katıldı, takımla birlikte sezona hazırlandı. Ama attığı adımdan korkarak başladı lige. Kolay değil. 3 çok ciddi sakatlık geçti başından. 10 hafta geride kalırken 5 maçta sonradan oyuna girdi, toplam 90 dakika forma şansı buldu. Bu maçlarda çok göze batan bir şey yapmadığı, koşmadığı, mücadele etmediği söyleniyor. Ama Cangele zaten bu. Koşmaz, elini kolunu sallar, sahada dolaşır yaptığı bir hareketle, attığı bir pasla ya da kullandığı bir duran topla maçı çevirir ya da maça renk katar. Biz Cangele' yi bu halini bilerek seviyoruz zaten. Son Karabükspor maçında da yaptığı asist hakemin kararı ile güme gitti. Görmeyeniniz var mı?

Neyse konuyu uzatmayalım. Cangele'nin aldığı para konuşulmaya başlandı bu aralar. Kayserispor Cangele için çok şey feda etmiştir bu doğru. Çok emek harcamıştır, hiç bir zaman mağdur etmemiştir buna da eyvallah. Bu konuda kimsenin hakkı yenemez ama Cangele de bu takım için çok emek sarfetti. Her şeyden önce çoğu futbolcunun yapamayacağını yaptı. En iyi zamanında takımında kalacağını söyledi. Kendisi ile görüşmeye gelenleri bile kapısından gönderdi. Bu bile onun ne denli değerli olduğunun göstergesi değil mi? 

Cangele'ye yapılan ödemeler konuşuluncaya kadar Kayserispor' a transfer edilip tek bir dakika forma giymeden sözleşme feshedenleri neden konuşmuyoruz. Bir tanesi tutmaz, iki tanesi tutmaz da bu kadar adam nerde? Bu kadar transfere harcanan para, para değil miydi? Bu paralarla Cangele' nin bugün aldığı yıllık ücretten kaç yıllık parası ödenir, kaç yıllık daha sözleşme imzalanırdı biri söylese olmaz mı?

Yapmayın. Kayserispor sevgimin üzerinde değil hiç birşey. Evet günün birinde Cangele'den gidecek ve bakii kalacak olan Kayserispor ama bu kadar kolay değil. Bu kadar basit olmamalı bazı şeyler. Eğer ki sorun  gerçekten Cangele' deyse oturulur konuşulur, takım içinde halledilir. Çıkıp orada burada "Kayserispor para ödüyor" denmesinin ne alemi var? Kayserispor kadrosunda bulunan 30 küsür topçuya para ödüyor. Kaç tanesinden faydalanıyor o zaman? Onlar içinde kuralım aynı cümleleri. 

Elbette Cangele'de kendine gelecek, kendisinden beklentileri karşılayacak seviyeye çıkmak için çabalayacak. Bu da onun en asli görevi. O da bu halini, bu sevgisini Kayserispor' a borçlu ama bunun şekli ve yöntemi bu değil. Kimse Kayserispor' dan büyük değildir ama Kayserispor' u büyük yapan onun ruhunu taşıyan futbolculardır. İşte Cangele Kayserispor' un Ruhudur. Lütfen herkes ona göre davransın.