28 Aralık 2012 Cuma

Bilal Aziz Dönüyor.


Tolunay Kafkas döneminde Kayserispor forması giyen, sonrasında adı Bochum Savcılığınca açılan Şike davasında geçen ve 1.5 yıl futboldan men cezası alan Bilal Aziz Özer yeniden Kayseri'ye dönüyor ama bu kez mavi-siyah renklerle.

PTT 1.Lig de formasını giydiği Torku Konyaspor' la sözleşmesini fesheden Bilal Aziz önceki gün Erciyesspor'la 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Sadece Bilal Aziz değil Erciyesspor' un transferleri. Sivasspor' dan kaleci Atila Koca ve Orduspor' dan Numan Çürümüş' te ara transfer döneminde takıma kazandırıldı. 

Bizde bu transferleri Ntv Spor yorumcusu ve Ntv Spor Radyo programcısı, Alt Ligler uzmanı sevgili Devrim Çetin' e sorduk. O da kısa ama öz şekilde transferleri yorumladı.

Murat Soy: Sevgili Devrim Çetin. Erciyesspor' un yaptığı transferleri nasıl değerlendiriyorsun? Bizlerle paylaşır mısın?
Devrim Çetin: Bilal Aziz Özer' i sizlerde tanıyorsunuz. Eski Kayserispor' lu futbolcu. Benim çok beğendiğim, çok iyi sol ayağı olan bir bek oyuncusu. Faydalı olacağını düşünüyorum. 
Atila Koca oynadığı takımda hep alternatif isim oldu. Çok maç yapabilen bir kaleci değil. Tek avantajı hali hazırda ki tecrübesi. Onun dışında bir şey söylemek zor.  
Numan Çürüksu' da Atila ile aynı kaderi paylaşıyor aslında. O da geldiği takımda alternatif bir isimdi. Çok fazla futbol oynamadı. Sakatlıkları da vardı. Üstelik çok özellikli bir stoperde değil. Onun transferi ile ilgili bir yorum yapmayayım.
M.S. : Teşekkürler Devrim Çetin. Aydınlattın bizi.
D.Ç. : Rica ederim. Selamlar.
Bu arada Erciyesspor' da Mehmet Ayaz, Kemal Okyay, Behram Zülaloğlu ve Emre Morgül ve Veli Torun ile de yollar ayrıldı. Behram' ın serbest bırakılıp Atila' nın tercih edilmesine pek bir anlam veremedim şahsen. Bir de Bilal Aziz' in transferi ile Emre Öztürk' ün muhtemel satışına olur verildiğini düşündüm ama dün Başkan Ziya Eren Emre' nin Trabzonspor' tarafından resmen istenildiğini ancak satılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Bilal Aziz Özer takıma tecrübe olarak katkı yapacağı gibi bu yıl Osman Özköylü' nün oturtmaya çalıştığı defans arkasına adam kaçırma sistemine önemli bir katkı yapacaktır. İlk devrede özellikle Ragıp ve Aleattin ile sık sık bu tarz ataklar yapan ve bir kısmında başarılı olan Erciyesspor' da Bilal Aziz kesinlikle büyük bir artı katacaktır takıma...