19 Nisan 2012 Perşembe

Tam Sahada Tek Kale Maç. Chelsea 1 - 0 Barcelona


Kendi adıma bir ilki yapıyorum şu anda. Akşam ki Chelsea - Barcelona maçını dilimin döndüğünce bir iki detay ile anlatayım istedim.

Malum Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında akşam Stanford Bridge de Chelsea ile Barcelona karşılaştı ve Drogba' nın golü Chelsea' ye galibiyeti getirdi. Peki maç nasıldı?

Şöyle özetleyebiliriz maçı. Tam Sahada Barcelona lehine tek kale maç oynandı. Yukarıda ki fotoğraf 81-82. dakikalardan. Durum 1-0 Chelsea lehine. 90 dakikanın yaklaşık 80-85 dakikası bu şekilde oynandı. Chelsea 11 kişi ile yarı sahasına gömüldü, Barcelona Valdes dışında kalan bütün oyuncuları ile Chelsea' nin üzerine kabus gibi çöktü ama ne yazık ki Drogba gibi bir ustaya engel olamadılar. 

Gol hiç " ben geliyorum " demedi. Kaza kurşunu gibi ilk yarının son dakikasında ve de Barcelona yine 11 kişi ile Chelsea yarı sahasında iken Messi' nin kaptırdığı topla geldi. Lampard' ın akıl dolu pasına hareketlenen Ramires' in güzel asistini usta ayak ve yıllardır Türkiye' ye bir türlü gelemeyen Drogba gole çevirmekte zorlanmadı. 

Barcelona' da Fabregas' ı hiç bu kadar kötü bir futbol oynarken görmedim. Bunu kaçırdığı iki çok net pozisyon için söylemiyorum. Oyun içinde o kadar çok hata yaptı ki valla ben televizyon başında çıldırdım. Hatta tam 78 dakika Cesc' e sabreden Guardiola' yı da bizim Şota' ya benzettim maç esnasında. Onun dışında Messi, Xavi ve Adriano' nun da pek günlerinde olmadığını söyleyebiliriz. Buna rağmen maçta çok büyük üstünlük kurdukları gözden kaçmamalı.

Maç sonunda istatistiklere bir baktım da harbiden bu başlığı neden attığımı anladım. Bakınız istatistikler şöyle. 

Pas Sayısı; Chelsea  - 194, Barcelona - 782
Kaleyi Bulan Şut; Chelsea - 1 ( ki o da gol oldu ), Barcelona - 8
Kullanılan Korner; Chelsea - 1, Barcelona - 8
Topla Oynama Yüzdeleri; Chelsea % 28, Barcelona % 72

Durum bundan ibaret iken kaçan pozisyonları, direkten dönen topları sanırım anlatmanın pek bir esprisi yok. Dün Maviler futbol oynayamayarak ( karşılarında futbol oynamalarına pek izin vermeyen bir takım olduğu kesin ) Barcelona' yı İspanya' ya mağlup gönderdi. Şimdi önümüzde bir El Clasico var ve hepimiz onu beklemeye başladık. Dün kaçan pozisyonların Real Madrid' e fazlasıyla döneceği umudunu taşıyorum.