24 Mart 2012 Cumartesi

Karabükspor - Kayserispor


Zorlu bir deplasman Karabükspor. Geçen yılda kazanamamıştık. Sezonun ikinci yarısının özellikle kendi sahasında en başarılı takımlarının başında geliyor. Devre arası yaptıkları transferler tuttu ve takıma katkıları büyük oldu. Cernat' ın organizatörlüğünde çok iyi maçlar çıkardılar. Bizden farkları kazandıkları maçların çoğunu iyi oynayarak kazanmaları. Özellikle Fenerbahçe maçında ki dirençleri görülmeye değerdi.

Karabükspor karşısına önemli eksiklerle çıkıyoruz. Navarro ve Kamil Samsunspor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler, Amrabat ise kupa maçında yaptığı "en hafif tabiri ile" salakça iki hareketten dolayı hem turu tehlikeye soktu, hem de Play-Off için hayati önem taşıyan maçta takımı yalnız bıraktı. Cangele ise takımla çalışmalara başladı ama hala oynayacak düzeyde değil. Geçen hafta Samsunspor maçında sakatlığı yüzünden oynamayan Okay ve Abdullah ise sakatlıktan kurtuldular. 

Ben Karabükspor maçında, ZTK' nda İBB Spor' a karşı çıkan orta saha kurgusunu bekliyorum. Furkan ve Umut ile dinamik bir oyun sergilemiş ve orta saha da üstünlüğü ele alıp Holmen ve Doka' ya top yapacak fırsatları bırakmamıştık. Karabükspor' da da Cernat gibi gerçekten Süper Lig standartlarının üzerinde bir futbolcu var. Onun üzerinde baskı kuracak, pas yapmasını engelleyecek baskıyı kurmak için dinamik bir orta saha kurgusunun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Amrabat' ın yerine Sefa' nın yerine Biseswar' ı görmeyi yeğlerim. Açıkcası onu da bekliyorum. Kale de çok büyük ihtimalle Gökhan Değirmenci olacak ki duran toplarda ve yan toplarda sezon başından beri yaşadığımız sıkıntıyı daha fazla yaşayabiliriz ama en azından bireysel hata yapma olasılığı Navarro' ya göre daha az. Sağ bekte Pekarik' i göreceğiz muhtemelen. Okan Alkan ise yedeği olacaktır. 

Kafamda oluşturduğum kadro aşağıda ki gibi. Futbolcular eğer bu maçın önemini kavrar ve kupa maçının ilk yarısında oynadıkları futbolu sahaya koyarlarsa ve tabii Emir' de formunda ve gününde olursa Karabükspor' un evinde ki yenilmezlik serisine son verebiliriz. Play-Off şansı için son 3 maçta 3 galibiyet almak gibi bir zorunluluğumuz olduğunu futbolcularımızda biliyordur inşAllah...