4 Temmuz 2011 Pazartesi

Kayserispor ve Avrupa Ligi İhtimali

Malum şike soruşturması ile birlikte TFF ve UEFA' nın alacağı kararlar günden güne önem kazanıyor. İlk bakışta bu işin üzerine bu kadar CESURCA gidilmesi Türk Futbolu açısından MİLAT derecesinde öneme sahipken geçtiğimiz sezonun şekillenmesi konusunda da oldukça önemli olmaya başladı. Zira alınacak cezalar ve verilecek kararlar Türk Futbolunu  yepyeni atraksiyonlara sürükleyecek gibi görünüyor.



Fb' ye uygulanabilecek yaptırımlar neler?;

1) Fb ile ilişkili şahıslar hakkında verilecek herhangi bir tutuklama kararı sonrasında, TFF ve UEFA Fb' nin bu sezon ki lig bitirme sırasına bakmayıp bazı yaptırımlar uygulayabilir. Bu yaptırımların en hafifi lige Eksi (-) puanla başlatmak, en şiddetlisi ise küme düşürülüp, düşürüldüğü yerde Eksi (-) puanla başlatmak. Ortak görüş bu işin sonunda Fb' ye karşı oldukça ağır yaptırımlar uygulanacak olduğu. Ama bunun şeklini kimse şu an için kestiremiyor.



2) Peki Şampiyonlar Ligine direk katılacak Fb hakkında Uluslarası bir yaptırım uygulanırsa; İşte o zaman işler iyice karışır. Zira Fb ŞL' ne direk katılıyor ve her hangi bir ihraç söz konusu olursa bu hak ligi 2. sırada bitiren Trabzonspor' a geçiyor. ( Tabii Ts' un olaylar ile ilgili her hangi bir suçlama yaşamaması şartıyla. ) 

3) Uefa Avrupa Ligine katılacak olan Bursapsor Trabzonspor' un arkasından ŞL ön elemesi oynama hakkını kazanıyor. Bu da demektir ki Gaziantepspor Uefa Avrupa Ligine Ön eleme oynamadan katılacak. Beşiktaş' ın hali hazırda ki durumu ise şu an için risk teşkil etmiyor. Zira onlar TK sahibi olarak Uefa Avrupa Ligine gidiyorlar.




Şimdi Kayserispor açısından bakalım meydana gelebilecek olaylara;

4) Ligi 6. sırada bitiren Kayserispor normal şartlarda UEFA Avrupa Ligine gidemiyor biliyorsunuz. Peki yukarıda ki ihtimaller doğarsa ne olacak? O zaman ligi 6. sırada bitiren Kayserispor Uefa Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turundan itibaren Uefa Avrupa Ligine katılacak. Yani Gaziantepspor' un hakkı Kayserispor' a geçecek. Mümkün mü? Evet mümkün. Zira İtalya' da bir Juventus örneği var bu konu ile ilgili.




Avrupa Kupalarına katılmak? BERBAT geçen bir 2. devrenin arkasından kazanılacak bu hakka sevinmelimiyiz? Açıkcası içim atmıyor. Çünkü bileğimizin hakkıyla kaybettiğimiz bir Avrupa şansı var. Masa başında verilmiş kararlar ile elde edilmiş başarıdan hayır gelmeyeceğini düşünüyorum.

Bu akşam konu ile ilgili Süleyman Hurma ile görüşmemde " Avrupa Ligi şansımız doğarsa şu anki bitirdiğimiz transferlerle yolumuza devam edeceğiz. Bu kadro başarı için kuruldu ve biz hazırız. Acil bir ihtiyaç olmazsa transfer düşünmüyoruz. " şeklinde bir cevap aldım. Ben transferlerimize sonuna kadar güveniyorum. Ve tabii Şota Arveladze' ye. Ama bu iş güven meselesinden çok HAKEDİŞ meselesi. Gerçi sezon içinde ki olaylara baktığımızda elimizden alınmış puanları hesaba katmamızda gerekli olabilir ama geçmişe mazi derler bir yerde...

Muratt..