20 Eylül 2011 Salı

Tebdil-i Rotasyonda Ferahlık Vardır.

Foto:www.sporx.com
 
İlaç niyetine kullanabileceğimiz, üzerimizde ki karabulutları biraz olsun dağıtabileceğimiz çok ama çok değerli üç puanı hanemize yazdırmanın sevinciyle karalıyorum bu bir kaç satırı. Görüldüğü üzere iyi gitmeyen takımda yapılan rotasyon işe yaradı ve takım ilk iki hafta üzerine serilen ölü toprağını kaldırdı attı. Gaziantepspor deplasmanında geriden gelip oyunu çevirmek zordur. Her ne kadar Gaziantepspor geçen seneki performansından uzak olsa da bu bir gerçek.

Takımı genel olarak değerlendirecek olursak; her şeyden önce istekli ve arzulu, önde basan bir Kayserispor izledik. Özellikle ikinci yarıda bu çok daha net çıktı ortaya. Çok basit defansif hatalarla da yüzleştik bugün. Özellikle Hasan Ali' nin kendi yerini boşaltması ile yediğimiz iki kontra var ki evlere şenlik. Hasan Ali ofans yapacağım derken kesinlikle yerini boşaltmamalı. Sağ bekte Pekarik inanılmaz güzel işler yaptı. Bir hata da ondan geldi ve Cenk Tosun net bir pozisyonu harcadı. Ama o özlemle beklediğimiz sağ bekin adı şu performansı  neticesinde kesinlikle Peter Pekarik. Zurab ve Eren ikilisi açıkcası güven veriyor ama ikiside ağır oyuncular ve bu ağırlık bazen sıkıntı yaşatıyor. Değişiklik gerekir mi bilmiyorum.

Rotasyondan gelen oyunculara bakalım isterseniz. Tabii ki ilk incelenecek isim Engin Bekdemir. İlk haftadan beri sürekli oynamasından yana tavır koyduğumuz bir oyuncu Engin. Bugün oyun içinde çok güzel toplar dağıttı, ceza sahasına güzel driplingleri vardı. Gözüme batan en büyük eksiği top sürme konusunda. Tam dört kez ayağından açtğı topuj kaybetti ki ikisi gerçekten Gaziantepspor kalesinde sıkıntı yaratabilecek pozisyondu. Oyunda kaldığı 60 dakika da Engin benden 10 üzerinden 7 alarak ilk maçında yüzümü kara çıkartmadı.

Ömer Şişmanoğlu belki maç içerisinde fazla görünmedi ama boş alanda Gaziantepspor defansını çok yordu ve geriden gelen arkadaşlarına çok güzel alanlar hazırladı. Değerlendiremedik o ayrı ama Ömer' in bu takımda oynaması, hem de forvet olarak oynaması Kayserispor' un topsuz oyunda bir adım önde olması demek. Ömer' in notu 10 üzerinden 6.

Santana ve Riveros bence iyi bir ikili oldular ve birbirlerini tamamladılar. Riveros bugün iyi bir kesici ön libero olduğunun örneklerini sergilerken, bir o kadar da sürpriz golcü olduğunu gösterdi. Copa Amerika' da olduğu gibi yine yan toptan ve yine kafa ile takımının ligde ki ilk golüne imzasını attı. Santana ise bugün bence bir kaç pozisyon dışında iyiydi. Akıllı oynadı ve hücuma büyük katkıda bulundu.

Amrabat genel olarak kendi kanadının savunmacısını zorladı. Öyle ki bir yerden sonra Elyasa' nın isyanını izledik. Ama hala çok bencil ve hala tam anlamıyla takım oyununa adapte olabilmiş değil. Maç 1-1 iken vermediği bir pas var ki kafamda yolabilecek saçların sayısını baya azalttı. Sefa ise iyi bir pasör ve iyi bir duran topçu olduğunu yaptığı iki asist ile gösterdi. Selim Teber vari ortalar izledik bugün ondan. Ama gözden kaçmayan en büyük Sefa özelliği kaçak oyun oynaması ve ikili mücadelelerden çabuk vazgeçmesi. Toparlarsa tam süper olacak.

Sonradan giren Okay bence Engin' i aratmadı ve hatta daha iyi forvet arkası oynadı. Net bir gol kaçırdı ama bu yarım saatlik oyunu bu takım için  ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Okay ile ilgili bir dip not ve Okay' a bir öneri; Maçtan sonra Lig Tv' ye röportaj verirken TARAFLI Lig Tv spikerlerine dikkat etmesi lazım. Gençliğinden ve toyluğundan faydalanıp " hangi büyük takımda oynamak istediği " konusunda ki tuzak sorulardan mümkün olduğunca uzak durmalısYoksa Mehmet Topuz' un, Ali Turan' ın düştüğü durumlara düşer ki en son istediğim şey bu olur.

Kıssadan hisse dostlar, başlıkta da belirtildiği gibi " Tebdil-i Rotasyonda Ferahlık Vardır. " Üç puan Kayserispor taraftarlarına ve camiamıza hayırlı olsun. Şimdi Cuma günü oynanacak olan Fenerbahçe maçına konstantre olalım ve İnşAllah o maçtanda alnımızın akı ile çıkalım.


Akşama Maç Var!!


Ayrılık bize göre değil. Akşama 2 haftadır saç baş yolduran Kayserispor' umun maçı var. Çalsın sazlar, oynasın Kayserispor. Özlemek çok güzel aslında. Her defasında en kötüsü olduğunu bilsen bile, hatta bazen sonuçlarından emin olacağın maçlar denk gelse de, o renkleri, o armayı görmek, o heyecanı, o kalp atışlarını hissetmek gibisi yok.

Türkiye Kupası Şampiyonu olup Uefa' ya gittiğimiz sene; güçlü PSG ile eşleşip moralim alt üst olmuştu. Sonra bir önceki sene Az karşısında oynadığımız futbolu ve kaçırdığımız turu hatırladığımda bu korkunun, moralsizliğin gereksiz olduğunu düşündüm. Memleketten uzak olduğumuz için Tv' den PSG maçını izlerken daha ilk dakikalarda ki Mehmet Eren' in füzesini hiç unutmuyorum. O gol olsaydı bugün belki her şey çok farklı olacaktı. 

Bunu niye anlattım? İşte bazen kötü sonuçlar alsak da, bazen takımdan umutsuz olsak da bir sonraki maçı iple çekiyor, takım çime basarken aynı duyguları ve aynı hisleri abartarak ve her defasında bir kez daha hissediyorum.

Akşam ki Gaziantepspor maçı bugün benim için PSG maçından daha önemli. İki haftadır süren kabusun bitmesi ve silkelenip kendimize gelmemiz için çok kıymetli bir 90 dakika oynayacağız. Rakip Gaziantepspor' da bizimle aynı durumda. Bu durum onlarında bu maçı en az bizler kadar isteyeceğini anlatıyor bize. 


İki gün önceki Tesislere yapılan moral ziyaretine katılan arkadaşlarımın izlenimleri; İlk iki haftada sahaya çıkan as kadroda değişiklikler olacağı, en iyi ihtimalle ilk hafta ve ikinci hafta kurulan kadrolardan en az dört oyuncunun bu hafta ki onbirde olmayacağı şeklindeydi. 

Eksiklere baktığımızda "Sakınan Göz" durumunda ki Cangele ile genç kardeşimiz Okay Yokuşlu sakat. Cangele' nin olmayacağı kesin zaten. Kendisi sanırım İstanbul' da şu aralar ameliyat öncesi Rehabilitasyon sürecinde. Okay ise büyük ihtimal oynamayacak çünkü Antalyaspor maçında sakatlandığı için oyundan çıkarılmış yerine " Türkü Baba " Abdullah oyuna girmişti. Abdullah' ın 2 haftalık performansı ile takımda yerini alması zor bence. "Mr. Bal Yapmayan Arı" Troisi ile "Baraj Özürlü" Gökhan' ın da oynamayacağına kesin gözüyle bakıyorum. Allah Sakatlık Vermesin.

Uzun lafın kısası gelelim bu akşamki muhtemel kadroma;

Navarro

Pekarik - Zurab - Eren Güngör - Hasan Ali

Riveros - Santana

Sefa - Engin - Amrabat

Ömer Şişmanoğlu

Yukarı da ki kadro dizilişinin takımda bişeyleri değiştireceğine inanıyorum. Bol Şans Kayserispor' um.