20 Aralık 2011 Salı

Biseswar!!


Ve Diego Biseswar Kayserispor'da. Geçen hafta Hollanda' ya Ömer Bayram transferi için giden Süleyman Hurma' nın asıl hedefinde Biseswar vardı. Uzun sürdü pazarlıklar. Şota' nın çok istediği bir isimdi ve sonunda Şota' da bizzat devreye girerek Diego' yu konuşmak için Türkiye' ye davet etti.

Bugün babası ve menajeri ile Kayseri' ye gelen Biseswar ile süren pazarlıklar sonucunda oyuncu ile 4.5 yıllık sözleşme imzalandı. Maliyeti konusunda herhangi bir bilgi edinemedim ama edinirsem aktarırım. 

Futbolcu ile ilgili olarak araştırmalardan çıkan sonuç; her iki kanadı da kullanabilen, kaleyi gördüğü her yerden vurabilen, 2008-2009 yılında Feyenoord' da yıldızlaşan ve yeteneklerinden şüphe duyulmayacak bir isim.  Bu sezon 5 maçta oynamuş Goal.com' a göre. 

Şimdi çoğunuz Diego' nun Amrabat yerine transfer edildiğini düşünebilirsiniz. Haklısınız da. Düşünülmesi muhtemeldir ancak ben öyle düşünmüyorum. Amrabat' ın Kayserispor' a rest çektiği, şehri terk ettiği haberleri dolaşıyor ama hiç aslı yok. Bölgesel ağrıları olduğu için yarın ki maçta oynamayaBİLİR ama kesin durumu maç saatinde belli olacak. Amrabat' ın Ocak ayında başlayacak olan Afrika kupasına gidecek olması bu transferin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Amrabat hepten gidecek olsa sadece Biseswar' ın transferi yetersiz kalacaktır.

Gelelim özellikle vurgulamak istediğim bir konuya. Diego Biseswar transferini ilk olarak haber veren iki sevgili kardeşim var. Taner Karaman ( Twitter Hesabı; http://twitter.com/#!/tanerkrmn ) ve Mehmet Ergün ( Twitter Hesabı; http://twitter.com/#!/mrrgun ) Tener Karaman Türkiye' de çok büyük bir Scout ağının kurucusu ve yöneticisi, Mehmet Ergün ise Hollanda' da fanatik bir Kayserispor taraftarı ve ben gibi futbol hastası. İkisinin de futbol bilgisi kusursuz ve inanılmaz takip yetenekleri sayesinde bir çok bilgiyi elde edebilme şansına sahibiz. Onların haberini alıp kendi haberi gibi kullananlara inanılmaz sinir oldum da o yüzden yazıyorum bu kısmı. Haberin kaynağı Taner Karaman ve Mehmet Ergün' dür bu böyle biline..