22 Ekim 2012 Pazartesi

İdman Raporu


Öncelikle geciken rapor için özür dileyerek başlayalım. Bazı nedenlerden dolayı geciktirdik yazıyı... Bizim Horanta ile birlikte hem idman izlemek, hem hocaya hoşgeldin demek, hemde doğum günleri geçen Riveros ve Mouche' yi kutlamak amacıyla tesislere gittik. Öncelikle ziyareti ayarlayan sevgili Mehtap Şahin kardeşime selam olsun ve teşekkür ederim.

Biz tesislere girdiğimizde idman başlamıştı. Oysa idman saati bize 17.00 olarak bildirilmiş ve bizde 16.55 de tesislerde olacak şekilde gitmiştik. Vardığımızda hocanın futbolcuları etrafında toplayıp konuştuğunu gördük. İdman biz varmadan 20 dakika önce başlamış meğerse. Takım tam kadro idmandaydı. Milli takımda olan oyuncularımızın da takıma katılmasıyla eksiksiz bir çalışma izledik.

Hocanın idman öncesi yaptığı toplantıda ne konuşuldu bilmiyorum ama idmanda konuşmanın etkisiyle midir nedir futbolcularımızı çok istekli gördüm. Bunda biraz da hocanın gözüne girme telaşı olduğunu söyleyebiliriz.

İdman tam sahada düz koşu ile başladı. Koşunun ardından hoca takımı dörde ayırdı ve 7' ye 2 top kapma idmanı yaptılar. Hoca bizim önümüzde ki grupta yerini aldı ve oyuna katıldı. Futbolculuğundan hiç bir şey kaybetmediğini attığı paslarla gösterdi. Her top kaybettiğinde de futbolculardan birini ortaya gönderdi. :)

Sonrasında iki gruba ayrılan futbolcular sürat koşusu yaptılar ve çift kale maça geçildi. Çift kale de hoca özellikle geride pas yapıp defans arkasına top atma üzerinde çalıştırdı takımı. İzlediğim kadarıyla defanstan kurulan oyun, 6-7 pasın ardından defans arkasına koşu yapan forvet elemanlarına uzun toplar atılarak açılıyordu. Açıkcası başarılı olduklarını düşündüm.

Futbolcuların idmanda neşeli ve istekli halleri dikkatimi çekti. Biseswar ve Navarro A takımla çalıştı. Hoca Biseswar'ı sağ kanatta, Murat Bildirici' yi sol kanatta denedi. Murat Bildirici için olumlu cümleler kurduğunu duyduk. Umut Sözen için de benzer şekilde olumlu sözler duyduk. Teknik olarak Cangele ile takımın en iyisi olduğunu özellikle vurguluyormuş hoca. Tek sıkıntı orta yuvarlağın iki yakasından ne geri ne ileri gitmediği yönünde.

İdman sonunda Mouche ile Riveros için doğum günü pastası kestik. Eğlendiler ve pastayı çok beğendiler. :) Furbolculara pasta yedirdikten sonra hocanın Hoşgeldin pastası kesildi ve pasta kesiminin sonunda da muhabbet etme fırsatı yakaladık. Herşeyden önce Kayseri'de ve Kayserispor'da olmaktan çok mutlu olduğunu, hedefleri olan bir kulübe geldiğini ikişer kez vurguladı.

Elinde ki oyuncular ile lige devam edeceğini, ihtiyaç olursa devre arasında takıma takviye yapabileceklerini, eldeki oyuncuların genç ve kaliteli isimler olduğundan bahsetti. Taraftardan bu süreçte destek beklediğini vurguladı. Bizim Horanta' dan Muzaffer Şahin' in " bizim taraftarımız başarıya endeksli, ilk maçta hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz " uyarısını ise " sorun değil. " diye karşıladı.

Özetle dostlar, idman ortamından, futbolcuların arzusundan, hocanın çalışma sisteminden edindiğim izlenim olumluydu. Şota'nın idmanlarını görmüş biri olarak Prosinecki'nin idmanlarının daha eğlenceli, verimli ve hareketli olduğunu söyleyebilirim.

İşte bizim gözümüzden idman bu şekilde. Çalışma yapıldı, pastalar kesildi, muhabbetler edildi, fotoğraf ve video çekimleri yapıldı, umutlu ve mutlu şekilde yarın ki maç beklenilmeye başlandı... Hayırlı Olsun...

Dip not: Hocanın Mırat Bildirici ile ilgili yorum ve beklentilerinin yüksek olması genç kardeşimizde çalışma azmini artırmış. İdman sonunda bir tek o sahada kaldı ve tek başına çalışmaya devam etti. Takdir ettim çocuğu...