14 Aralık 2012 Cuma

Abdullah Durak #8

Aşağıda ki fotoğraf Paris' te oynanan ve 0-0 sonuçlanan PSG maçından. O maç sonucunda UEFA' da gruplara kalamamış, elenmiştik. Hatırlarsınız. O zaman 87 giyerdi bizim türkücü Abdullah. Sene 2008. 4 yıl geçti aradan. O zamanlar gelecek vaad eden genç statüsündeydi, şimdilerde o günleri gören bir - iki isimden birisi. Üstelik tecrübeli...


Olgunlaştı, Prosinecki' nin gelişi ile iyice kendini buldu. Önceden çok ama boş koşan Abdullah gitti, onun yerine çok koşan ve her koşusu ile takıma sınıf atlatan bir Abdullah geldi. Hakkını yemiş oluruz eğer konuşmazsak. 

Yıllardır takımın en çok koşan ismi kendisi. Takdire şayan bir gelişim gösterdi son 7-8 haftada. Ne olduğunu kendisi anladı belki ama bizler anlamak için biraz beklemek zorunda kaldık. Şimdi Abdullah Durak' ın Prosinecki sonrası gelişimine değinelim biraz. 

Abdullah Şota ile birlikte 7 haftada 3 kez 11 de başlamış, 2 kez sonradan oyuna girmiş ve 2 kez forma giyememiş. Prosinecki' nin gelişi ile birlikte ise İBB Spor maçında sonradan oyuna girip, devamında ki bütün maçlarda takımın değişmezi olmuş. Geride kalan 8 haftada sadece Elazığspor maçında oyundan çıkmış. Oyundan çıktığı maç dahil olmak üzere forma giydiği 13 maçta takımın en çok koşan ismi olmuş. Prosinecki geldikten sonra oyunun hücum alanında daha çok görülmeye başlamış. 

Abdullah' da ki bir diğer değişiklik takım ruhuna yaptığı katkı. Zaten aslında uyumlu bir yapısı vardı ancak Prosinecki onu takımın bünyesine tamamen monte etti ve takım içinde aradığı lideri galiba Abdullah olarak ilan etti. Bu durum onun gelişiminde ve üst düzey performansında çok olumlu etkiler yaptı. 

Uzun lafın kısası bizim genç türkücümüz Abdullah Durak bu yıl harika işlere imza atıyor. Prosinecki' nin faal futbol hayatında mevkiidaşı olmasının olumlu yanlarını sahada bizlere yüzümüze vururcasına gösterdi. Hoca geldiğinde Abdullah' a hitaben; " Elbette çok top kaybedeceksin. Sen orta saha oynuyorsun. Kaybettiğin toplar bu mevkiinin gereği. " demiş. Abdullah bunu TV1 de konuk olduğu programda söylemişti. Onun etkisi ile Abdullah sanırım bu yılın en iyi transferi olacak bizim adımıza...

Rekor Adam Messi...

Uzun zamandır blogu boşladık. Bu esnada gittik bir Kayseri turu yaptık, biladeri evlendirdik, arabanın tekerini patlattık vs. vs. Biz bu koşuşturma içindeyken Messi üstad kırmadığı son rekoru da kırıp adını tarihe altın harflerle bir kez daha yazdırmış. Haydi gözümüz aydın. Messi üstad, Gerd Müller amcanın 1 yılda en çok gol atan adam rekorunu ( 85 gol ) rekorunu 88 golle kırdı. Üstelik yıl bitmedi henüz. Aşağıda bu yıl içinde atılan 86 gol var. 




Sonra ki video da ise 86 gol sonrasında atılan ve gol sayısını 88' e çıkartan 2 gol... Haydin iyi seyirler...