10 Nisan 2012 Salı

Ortak Futbol Aklı.


Beni gerek sosyal medyadan, gerek çevremden bilenler iyi bilir ki ben çok koyu bir Kayserispor taraftarıyım. Ama birazdan söyleyeceklerimi bir futbol sever olarak, Türk Futbolunun gelişmesini isteyen birisi olarak söylüyor, formamı yazı bitene kadar bir kenara koyuyorum.

Dün Lig Tv de Süper Final oynayacak 4 kulübün teknik adamları, Şenol Güneş, Fatih Terim, Aykut Kocaman ve Tayfur Havutçu Şansal Büyüka' nın programına katıldılar. Normal şartlarda izlemezdim ama bir futbol sever olarak ne konuşulacağını, neler söyleneceğini, Şenol Güneş' in felsefi futbol yorumlarını merak ettiğim için oturdum izledim ve şu anda bu programı izlediğim için çok mutluyum. 

O kadar güzel şeyler konuşuldu ki dün programda, o kadar mantıklı konulara, geleceğe yönelik düşüncelere yer verildi ki hak vermemek, "doğru söze ne denir" dememek elde değil. Şimdi merak ettiğim konu şu. Türk futbolunda bu kadar etkili, bu kadar yetkin ve bu kadar futbol bilgini var iken neden futbolun başında tek işi para kazanmak ve ticaret yapmak olan insanların ne işi var? Neden futbolun kalbinin attığı Lig Tv, belirli zaman aralıklarında bu futbol bilginlerini ekrana taşıyıp, bu tür konuları gündeme almaz ve yine neden bu tür toplantılarda konuşulanlar yine hep sadece konuşulduğu yerde kalır. 

Dün programı izlerken Twitter da şu değerlendirmeyi yaptım. Dedim ki; " Bu stüdyoda konuşan veya konuşamayan FUTBOLUN GERÇEK SAHİPLERİ Türk Futbolu için ortak bir akıl üretmeli, üzerilerinde ki formalarını çıkartarak ülke futboluna katkı yapmak zorundadır. Türk Futbolu işi para kazanmak olanların değil, işi sadece futbol olanların omuzlarında yükselsin. " Hala aynı fikirdeyim. Futbolumuzu işi sadece futbol olan ve bu işi severek, bilerek ve profesyonel mana da yapan insanlar yönetsin. 

Eğer yanlış bilmiyorsam bugün yine Lig Tv de Ersun Yanal, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay ve Arif Erdem' in katılımıyla benzer bir program yapılacak. Bu programı da sabırsızlıkla bekliyorum. Hatta daha ilk 8 dışında kalan takımların teknik direktörlerinin de katılacağı benzer programlar yapılmasını ve burada konuşulanların Futbolumuzu yönetenlerce referans alınarak ona göre hareket etmesini istiyor ve bekliyorum.


Bu arada eklemeden geçmeyeyim. Erdoğan Arıca hocayı kaybettik. Düşmemeye oynayan bir çok takımın başına kurtarıcı olarak getirilen, ülke futboluna öyle ya da böyle eşsiz katkılar yapan sevgili Erdoğan Arıca hocama Allah' tan Rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı Cennet olsun.