27 Aralık 2011 Salı

Keşfedilmemiş Yetenekler. Muhittin Bozkurt


Taner Karaman' ın Kaleminden;

Klişe bir laf vardır hani, futbol sadece futbol değildir diye.. Bu ilk cümleyi okuyan herkesin aklına muhtemelen futbol ve saha dışı olaylar vs gelmiş olmalı fakat futbol sadece bunlardan da ibaret değil. Yazımda size genç bir yetenekten bahsedeceğim, muhtemelen ilk kez etkilendiğim bir futbolcu için özellikle kalemi elime alıyorum ve onun hakkında bir şeyler yazıyorum. 

Bahsettiğim oyuncu efeler diyarı Aydın'dan, Aydınspor'dan Muhittin Bozkurt. Oyuncuyu ilk izlediğim zaman Tarım Sanayispor isminde bir amatör takımda oynuyordu ve patlamaya hazır bir bomba görünümünde olduğu belliydi. Mütevazi bir ailenin, tek oğlu Muhittin, arkadaşlarının iknası ile başladığı futbol hayatına önce yaşadığı ilçenin küçük bir amatör takımında başlıyor. Hızlı futbolu, sert şutları, pratik zekası hemen gösteriyor kendisini ama şartlar bir türlü yükselmesine izin vermiyordu. Uzun yıllar Tarım Sanayispor, Madranspor döngüsünde futbol oynayan genç futbolcu, akabinde Aydın ilinin maddi olanakları, tesisleşmesi gibi bir çok özelliği Aydınspor' dan daha iyi olan Aydın Belediyespor'da şans buluyor. Azmediyor, çalışıyor ve kendisini gösteriyor. Türkiye'de amatör olmak hiç kolay değildir. Hele ki futbol aşığı birisi iseniz hiç değil. "Futbol mu? Okul mu?" sorusu ile sık sık karşılaşırsınız. Sonra da para kazanamazsınız. Eğitiminiz aksar, parasız kalırsınız ama yılmazsınız asla. Önemli olan o futbol topunun rakip kaleden içeriye girmesidir. Çamur olsa da farketmez, toprak olsa da, taşlık olsa da, futbol her yerde futboldur.

Aydınspor'un TFF 3.lige yükselmesi ile Aydın Belediyespor'dan kısa süreliğine Madranspor isimli amatör kulübe sırf evine yakın(!) diye transfer olan Muhittin, bir anda kendisini profesyonel oyuncu olarak bulur ve siyah beyazlı kulübe imzasını atar. Yakından takip ettiğimi ve beğeniyle izlediğimi başlangıçta söylemiştim. Tarzı, sahada duruşu ve futbol zekasını her geçen gün daha da geliştiriyor oyuncu.

Muhittin şuan 24 yaşında. 2001 yılında 21 yaşında iken Muğlaspor ile profesyonel hayata adım atan, 2004 yılında 25 yaşında Kayserispor' a gelen ve 2007 yılında da A Milli takımda kendisine yer bulan Aydın Belediyespor ve Aydınspor temelli Aydın Toscalı örneğini gözünün önünden asla çıkarmaması gerekiyor. Bir kasa gazoza Nazillide bir kulüpten diğerine transfer olan Aydın, azmederek 8 sene sonra kendisini milli takımda buldu.

Kendisini yakından izlemeye devam edeceğim, ve bu yazı belgedir ki ilerleyen yıllarda adından sıkca söz ettirecek Muhittin, yeter ki çizgisinden çıkmasın ve şansı yaver gitsin.

Muhittin Bozkurt Futbolcu Bilgileri: http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=321497