21 Eylül 2012 Cuma

STSL: Karabükspor 1 - 0 Antalyaspor


Aslında bloğu ilk açtığım günden beri heveslendiğim, çok istediğim bir şey Süper Lig' de oynayan Anadolu takımlarının maçlarından takip edebildiklerimi yazmak. Ama gerek fırsat bulamadığımız için, gerek işler nedeniyle, gerekse cesaret edemediğimiz için bugüne kadar yazmadık, yazamadık.

Geçen gün Galatasaray' ın ŞL maçından sonra yazdığım ama aslında maça farklı bir açıdan baktığım yazıdan sonra yapılan bir yorum bana artık heveslendiğim şeyi yapmam gerektiğini hatırlattı. Bir kaç gün içinde blog şemasında da bir iki değişiklik yaparak bu bölümü ayrı bir sekme haline getirecek ve takip edebildiğimiz maçlara değineceğiz. Şimdiden hayırlı olsun bana : )

Gelelim bugün oynanan ve bu bölümün ilk konusu olan Karabükspor Antalyaspor maçına. Özellikle maçın başında Karabükspor' un ön alanda baskısı maçın eğlenceli ve hatta hareketli geçeceğini gösterir gibi oldu ama ne yazık ki ilk 5 dakikada ki oyunun yerinde yeller esiyordu geri kalan 40 dakika da. 

İkinci yarıda benzer bir şekilde başladı. Bazı bölümlerde oyun hareketlense de koskoca 90 dakika 3 pozisyon, 1 gol ve 1 kırmızı kart ile bitti. 4 pozisyonun ikisi Antalyaspor' a, ikisi ise Karabükspor' a aitti. Karabükspor' da Ahmet İlhan 90+3 de girdiği pozisyonu değerlendirdi ve takımına sezonun ilk galibiyetini getirdi.

Maçın genel analizinde takımlar adına şunları söylemek mümkün:

Karabükspor' da Bertül' ün tek top anlayışı ve kanatlardan içeri girme isteği etkileyiciydi. Shelton ve Cernat Karabük' te etkisizdi. Birol ile Muhammet ise görünmeyen ama açın iyi adamlarıydı. Oyuncu değişiklikleri Karabükspor' un işine yaradı. Özellikle Mehmet Yıldız ve Ahmet İlhan' ın oyuna girişleri maçın dengelerini tamamen Karabük lehine değiştirdi. Pozisyonel olarak Mehmet Yıldız' dan bir hareket göremedik ama topu Antalya yarı sahasında tutması önemliydi. 

Antalyaspor' da maçın en iyisi Deniz Barış' tı. Maç boyunca Karabükspor' un orta sahayı geçen her atağını karşılayan isimdi. Janda' da gerek orta sahanın defansif tarafında, gerekse ofansif tarafında kötü değildi. Hatta Antalyaspor' un iki pozisyonundan birinde Janda' nın imzası vardı. Diğeri zaten maçın etkisiz elemanlarından Mehmet Eren' den geldi.  

Emrah Başsan' a ayrı bir paragraf ve hatta ayrı bir yazı yazmak gerekiyor. Şu anda sanırım gelişimi en iyi genç futbolcu. Sürat, teknik, top kullanma zekası, şut çekme, orta yapma... vs. vs. Ne ararsanız elemanda var. Evet eksikleri mevcut ama giderilemeyecek türde eksikler değil. Dek dileğim büyük geçinen takımların ona da musallat olmaması ve çocuğun gelişiminin önüne taş koyulmaması. 

İlk Süper Lig maç yazısına burada nokta koyalım. Dilerim bugüne kadar cesaret edemeyişime kızarsınız...